Lokalna samouprava

BAT donirao vrednu opremu za radno osposobljavanje osoba sa invaliditetom 

Kompanija British American Tobacco (BAT), najveći britanski investitor u Srbiji, na inicijativu Ugovorne okružne privredne komore Pirot (UOPKP), donirao je preduzeću „Piroteks Triko“ koja se bavi integracijom osoba sa invaliditetom u četiri opštine Pirotskog okruga, interaktivnu tablu – iBoard, za opremanje kabineta namenjenog sprovođenju profesionalne rehabilitacije i radnog osposobljavanja ovih lica. Donaciju su uručili Dragan Penezić, Menadžer za odnose sa državnim organima i Milan Bjelanović, Menadžer za ljudske resurse u kompaniji BAT. Tom prilikom je svečano otvoren i Centar za obuke za profesionalnu rehabilitaciju i radno osposobljavanje osoba sa invaliditetom u prostorijama preduzeća „Pirotex triko“, a direktorka Marija Simonović Milošević uručila je zahvalnice predstavnicima BAT za vrednu donaciju i predsedniku UOPKP, dr Draganu Kostiću, za podršku ovoj akciji na lokalnom nivou.

Radi se o vrednoj tehnološkoj opremi koju je kompanija British American Tobacco obezbedila kako bi jedinom preduzeću koje se bavi ovom vrstom osposobljavanja invalidnih lica na teritoriji čitavog okruga omogućila izvođenje teorijske i praktične nastave u cilju prekvalifikacije, dokvalifikacije i socijalne integracije invalidnih lica.

– Izuzetno nam je drago što smo na ovaj način doprineli unapređenju inkluzije osoba sa invaliditetom, njihovog zapošljavanja i profesionalnog razvoja, jer je to bitan korak ka opštem društvenom, kulturnom i ekonomskom razvoju. Angažovanje u njihovoj socijalizaciji u svim oblastima života, kao i stimulisanje uključivanja na tržište rada zadatak je i nas, društveno odgovornih kompanija. Zato će kompanija BAT i ubuduće nastaviti da pomaže kako pojedincima, tako i preduzećima kroz projekte usmerene na podizanje svesti o značaju društvene odgovornosti, kao i jačanju kapaciteta lokalnih zajednica i društva u celini, izjavio je Dragan Penezić, Menadžer za odnose sa državnim organima.

Preduzeće „Piroteks Triko“ ima 30 zaposlenih od kojih su 70 odsto lica sa invaliditetom i jedina je kompanija akreditovana od nadležnih institucija na teritoriji Pirotskog okruga koja se bavi profesionalnom rehabilitacijom i zapošljavanjem osoba sa invaliditetom.

 

Kompanija British American Tobacco je prisutna u Srbiji od 1996. godine a privatizacijom Duvanske industrije Vranje 2003. godine je postala jedan od pionira stranih direktnih investicija i najveći britanski investitor u Srbiji. BAT je direktno investirao više od 220 miliona evra u Srbiji, dok je od 2003. godine u budžet Republike

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker