Gradska hronika

Bajkeri “okupiraju” grad

Članovi moto kluba “Rolling wheels” iz Pirota od juče dočekuju goste na  Gradskom kupalištu, privremenom kampu bajkera. Najbrojniji su Bugari, a u Pirot su došli i bajkeri iz Nemačke, Norveške, Rusije, Engleske, Crne Gore, Makedonije i još uvek pristižu gosti iz Bugarske, a u toku dana domaćini iščekuju grupu iz Bosne i Hercegovine.

?

DSC00342

Velika intrenacionalna porodica bajkera okupilja se u kampu na Gradskom kupalištu. Sinoćnjim koncertom počela je proslava petogodišnjice od formiranja kluba i otpočelo je zagrevanje za današnji program.IMG_20160702_114258

– Svi su oduševljeni sinoćnjim koncertom. Nastupili su “Fajront bend” iz Babušnice, “Medicine bend” iz Zaječara, bend „Rolling wheels“. Mogu reći da će večeras biti još bolje, od 20 sati do 3 izjutra uživaćemo u još jednom rok koncertu – rekao je Saša Minić Čavka, predsednik ogranka moto kluba “Rolling wheels” u Pirotu.

?

Zaljubljenicima u motore, rok svirku i putovanja bilo je zadovoljstvo da se okupe na još jednom značajnom moto skupu. Jedan od gostiju je nemački državljanin, koji već dve godine sa suprugom živi u Boru, a predstavlja se nadimkom Blinker.  U Berlinu ima prodavnicu moto opreme, a u Srbiji radi kao profesor nemačkog jezika.

?

– Dopada mi se zemlja, volim karakter ovdašnjih ljudi, svi su velikog srca. Nisam prvi put u Pirotu, ali nisam dosad bio na ovom kupalištu, mogu reći da je ovo odlično mesto za organizaciju zabava, naročito zbog bazena. Danas očekujemo još gostiju i tome se veoma radujem – rekao je Ralf Blinker, član kluba “Rolling wheels” iz Nemačke.

Kupska braća “Roling wheelsa” iz Pirota sa zadovoljstvom su došli u Purot.

– Rok je disciplina koja nema granice, družimo se, putujemo, nema politike. Izuzetno bratstvo, mogu reći da na drumovima sveta kamiondžije i motociklisti imaju specijalan odnos. Ovde se zaista lepo družimo i veoma mi je drago da već 5 godina postoji ogranak ovog kluba u Pirotu. Došlo je dosta Nemaca, jer je izvorno i klub Nemački. Inače, naš čovek je potpredsednik kluba u Berlinu i tako je priča i nastala – kaže Miša Stanojević Tenk iz, predsednik kluba „Rolling wheels“ Srbija.

?

Bajkeri će defilovati gradom danas od 17 do 18 sati. Mesto polaska je Gradsko kupalište, odakle će glavnom ulicom doći do Kalea i nastaviti preko malog mosta ka Guševici i Tigrovom naselju, pa će se preko Drugog ringa vratiti do kampa. Tokom defilea duž njihove trase biće zatvoren saobraćaj u ovim ulicama.

?

Slične vesti

3 Comments

  1. Ko je odgovoran za sinocnji neartikulisani zvuk koji se sirio gradom do jutarnjih sati sa kupalista? Da li ne postoji za njih ogranicenje do kad se smeti pustati muzika? Da li bi policija inzervenisala ili je i ta “kulturna manifestacija” deo pirotskog kulturnog leta. Isto vazi i za paradu sunda u reziji Ace Lukasa i Grand parade.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker