Lokalna samouprava

Bajkeri i ekologija – Moto skup u Dojkincima imao i ekološku konotaciju

Proteklog vikenda u Dojkincima je održan Moto skup u organizaciji kluba Rolling Wheels, a ono što je specifično za ovaj skup jeste da je zahvaljujući Regionalnoj deponiji Pirot važan segment celog skupa, s obzirom da je on održan na teritoriji Parka prirode Stara planina, bila ekologija. 

Proteklog vikenda predstavnici JKP “Regionalna deponija Pirot” prisustvovali su moto skupu u Dojkincima gde su razgovarali sa predstavnicima moto kluba Rolling Wheels iz Pirota i bajkerima iz inostranstva o važnosti postavljenih kanti za reciklažu.

“Kao što smo i najavili proteklog meseca u saradnji sa vodećim operaterom za reciklažu “Sekopak”, obezbedjene su kese i kante za odlaganje plastične ambalaže na moto skupu. Tim povodom razgovarali smo sa domaćinima i gostima skupa o značaju postavljenih kanti i o iskustvima u drugim zemljama po pitanju odvojenog sakupljanja otpada. Jako je bitna ekološka svest i odnos ljudi prema prirodi, tako da je ovo odličan primer dobre prakse za sve naredne manifestacije. S obzirom da je skup održan u Parku prirode, cilj je bio da nijedna plastična flaša, limenka ne završi u reci ili na bilo kom drugom mestu u prirodi.”- kaže projekt menadžer u Regionalnoj deponiji Pirot Branislava Tošić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker