Pirot - Mali Jerusalim

Badnji dan i Božić u selu Krupac!

U Krupačkoj parohiji uveliko se pripremaju da i ove godine, svečano i kako dolikuje, proslave Badnji dan i Božić.  Crkveni odbor Krupacke parohije vec dugi niz godina raširenih ruku srdačno dočekuje verni narod uz posluženje kako iz sela Krupac tako i iz samog grada Pirota.

Proslava Božića počinje na Badnji dan okupljanjem vernog naroda u porti crkve Sv. Nikole u Krupcu od 07:30 časova i polaskom u seču badnjaka za hram i za svoje domove u 08:00 časova. Osvećenje i paljenje badnjaka uz lomljenje česnice sa zlatnikom, posluženjem, kuvanim vinom, grejanom rakijom, čajem i neizostavnim vatrometom zakazano je za 17:30 časova. Na Božić liturgija počinje u 08:30 časova.

Po prvi put nešto skromnija proslava Božića organizovana je i u selu Veliki Jovanovac pri hramu Svetog Save. Osvećenje i paljenje badnjaka uz lomljenje česnice sa zlatnikom,kuvanim vinom, grejanom rakijom i čajem zakazano je za 16:30 časova. Drugog dana Božića liturgija počinje u 08:30 časova u hramu Svetog Save.

Kako se obeležava i slavi ovaj praznik u Krupačkoj parohiji pogledajte u video materijalu.

Svako ko želi da se informiše, pomogne ili učestvuje u seči badnjaka i proslavi praznika može da kontaktira oca Đorđa,  starešinu hrama Svetog Nikole u Krupcu na broj telefona 062/967-38-57.

Poslušajte prošlogodišnju besedu oca Đorđa.

Sa radošću i nestrpljenjem Vas očekujemo da zajedno slavimo rodjenje Gospoda!
Mir Božiji Hristos se rodi – poručuje crkveni odbor Krupačke parohije !

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker