Pirot - Mali Jerusalim

Badnje veče obeleženo u Pirotu, lomljenje česnice i paljenje badnjaka na više lokacija u gradu i selima

Na više mesta u gradu i okolnim selima organizovano je paljenje badnjaka i lomljenje česnice povodom Badnje večeri. Centralno obeležavanje ovog velikog hrišćanskog praznika održano je u porti Pazarske crkve, kolačar je bio Sportski centar Pirot, koji ove godine obeležava veliki jubilej – 10 godina izuzetno uspešnog rada i postojanja. 

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić čestitao je svima Badnje veče i sutrašnji Božić.

-Drago mi je što je puna crkva i puno ljudi prisutno. Želim svim hrišćanima i Piroćancima da čestitam Badnje veče i sutrašnji Božić porukom “Mir Božji, Hristos se rodi” i voleo bih da takav mir bude i u našim porodicama i cela 2018. da bude uspešna godina za Pirot i za sve nas. Mi pokušavamo da kroz negovanje tradicije okupljamo ljude, da tradiciju negujemo i u svojim porodicama i da tako širimo mir i jedinstvo među građanima Pirota-kazao je gradonačelnik Vasić.

Kolačar ovogodišnje Badnje večeri je Sportski centar Pirot koji ove godine slavi deset godina uspešnog rada i postojanja.

-U ime svih zapošljenih Sportskog centra Pirot želim da čestitam svim našim sugrađanima jedan od dva najveća hrišćanska praznika, Hristos se rodi-poručio je direktor Nenad Đorđević.

Paljenje badnjaka organizovano je i u Mesnim zajednicama Tanasko Rajić, Radin Do, Osmi septembar, selu Gradašnica, Dojkinci i na još nekoliko mesta u gradu i okolini.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de