Poljoprivrednike uče marketingu

Podelite

U sali opštine Babušnica održana je radionica „Marketing poljoprivrednih proizvoda“, koju je, u okviru realizacije projekta „Žene iz ruralnih područja-ravnopravne, nezavisne, aktivne“, organizovalo Udruženje građana „Lužničke rukotvorine-Ž.E.C.“ iz Gorčinca.


Radionica je organizovana u cilju boljeg pozicioniranja organske proizvodnje na teritoriji opštine Babušnica, pa su s tim u vezi učesnice radionice bile žene iz seoskih sredina koje se bave ovim vidom poljoprivrede, a facilitatorka radionice bila je Gordana Simonović-Veljković iz Centra za podršku lokalnoj zajednici „Mome“ iz Pirota. 
U radu radionice aktivno su učestvovali i učenici Srednje škole Babušnica, zainteresovani da, uz konsultaciju sa proizvođačima, učestvuju u kreiranju internet stranice koja bi se bavila promocijom i distribucijom organskih proizvoda sa područja opštine Babušnica.

Projekat „Žene iz ruralnih područja-ravnopravne, nezavisne, aktivne“ realizuje se sredstvima Evropske unije, uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN WOMEN). 
Pre radionice održan je sastanak predstavnica udruženja „Lužničke rukotvorine“ i učesnica radionice sa predstavnicima lokalne samouprave i Komisije za rodnu ravnopravnost opštine Babušnica. Razgovaralo o potencijalima organske proizvodnje i mogućnostima participiranja lokalne samouprave u edukaciji žena sa teritorije babušničke opštine koje se bave organskom proizvodnjom.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1