Lokalna samouprava

Atarski putevi-spas za poljoprivrednike

Sutra se završava sređivanje atarskog puta od sela Trnjana do sela Krupac, čime će se značajno olakšati pristup ka više od 400 hektara obradivih površina, kako kažu meštani sela. Time će se ovdašnjim poljoprivrednicima značajno olakšati posao, ali i znatno smanjiti troškovi goriva, jer su do sada morali da do svojih parcela mehanizacijom putuju daleko više. Gradonačelnik Vladan Vasić kaže da je ovo put koji spaja dva sela i dodaje da su atarski putevi  od velike važnosti meštanima jer ih koriste za prilaz do svojih njiva i parcela uz pomoć poljoprivredne mehanizacije.

put trnjana krupac_2

Meštani sela na Kružnom putu kažu da je izgradnja atarskog puta od Trnjane do Krupca pravi spas za poljoprivrednike. Pogledajte izjave meštana.

Danas je sa meštanima sela na Kružnom putu, tačnije sela Trnjana i Krupca, razgovarao gradonačelnik Vladan Vasić koji je istakao važnost atarskih puteva.

-Sela na Kružnom putu su “živa” imaju puno meštana, puno ljudi se bavi poljoprivredom, stočarstvom, pa je lokalna samouprava, logično, u proteklom periodu puno uložila u sela na Kružnom putu. Kružni put je u proteklom periodu asfaltiran, izgrađene su nove škole, crkve, u selima Krupac i Poljska Ržana je uvedena kanalizacija, u selu Krupac je izgrađen i prečišćivač otpadnih voda, razmišljamo i pravimo projektnu dokumentaciju za izgradnju kanalizacije u selima Izvor i Berilovac. Ovo je jedan od atarskih puteva koji ćemo raditi ove godine, ali radićemo još ovakvih puteva, ali očekujemo i od predsednika mesnih zajednica da nam daju predloge šta je to što meštane sela najviše muči, a mi ćemo nastojati svima da pomognemo-kazao je Vasić.

Direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Kostić kazao je da su ekipe Direkcije krenule prvo sa sređivanjem atarskih puteva na Kružnom putu, gde postoji ogroman broj parcela.

-Nakon toga radimo put od sela Izvor do Berilovca. Ideja je da kasnije taj i drugi atarskih putevi budu i asfaltirani. Radićemo i Sukovo, Mali i Veliki Suvodol i druga mesta. Ove godine smo izdvojili tri miliona dinara za atarske puteve, a ove godine ćemo srediti sedam do osam kilometara atarskih puteva. U te svrhe, postigli smo i dogovor sa Koridorima Srbije, gde će nam oni dati grebeni asfalt sa magistralnog puta a taj materijal ćemo upotrebiti u sređivanje atarskih puteva-kazao je direktor Kostić.

put trnjana krupac_1

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker