Lokalna samouprava

Asfaltom sve do Gostuše

Danas je asfaltirana i poslednja preostala deonica puta ka Gostuši, od Belskog mosta do Belskog krsta. Vrednost ove deonice dužine 700 metara je oko sedam miliona dinara. 

Početak radova na asfaltiranju, koji danas treba da budu i završeni uprkos veoma teškim uslovima, obišli su zamenik gradonačelnika Pirota Vidojko Panajotović i direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov.

Panajotović je kazao da je asfaltiranjem ove veoma zahtevne deonice održano obećanje meštanima. 

-Gostuša je sada na pola sata od Pirota. To mnogo znači meštanima svih sela koja gravitiraju ovom putu. Ostalo nam je još samo da završimo put ka Pokroveniku, to je oko tri kilometara asfalta. To planiramo naredne godine da radimo i da kompletiramo Srednji Visok, da sva sela imaju asfalt. Do sela Bela je put obnovljen, nije asfaltiran ali je sada u neuporedivo boljem stanju. Ostaje nam Zaskovci, da završimo Rudinje i Ragodeš, kao i radovi prema Sinjoj Glavi, taj put je u stvarno lošem stanju i mi ćemo se potruditi već od naredne godine da i taj put sredimo-kazao je Panajotović.

Direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov kazao je da je reč o deonici od oko 700 metara, vrednost radova je blizu sedam miliona dinara.

-Prošle godine je odrađena deonica vredna preko 13 miliona dinara tako da je prošle i ove godine iz budžeta Grada u put ka Gostuši uloženo preko 20 miliona dinara. Današnjim asfaltiranjem se završava ceo putni pravac. Dorađen je tampon, prošle godine su odrađeni propusti i kanali pored puta a danas smo se uverili da sve to dobro funkcioniše-kazao je direktor Svilarov.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker