Lokalna samouprava

Asfaltirano 28 ulica, postavljeno 40.000 kvadrata asfalta

Tokom ovogodišnje građevinske sezone koja se, kada je o asfaltiranju ulica reč, završava ovih dana asfaltiranjem ulica Ivana Gorana Kovačića i Stevana Mokranjca, postavljeno je više od 40.000 metara kvadratnih asfalta a pod novim asfaltom je 28 ulica, što ovu građevinsku sezonu sigurno čini rekordnom. Za samo ovu građevinsku sezonu asfaltirano je čak 10 procenata uličnih površina u gradu, ali i selima.

asfaltiranje

Danas je predsednik opštine Vladan Vasić sa direktorom Direkcije za izgradnju grada Branislavom Kostićem i opštinskim većnikom Aleksandrom Ćirićem obišao radove na asfaltiranju ulica u naselju Senjak. Reč je o ulicama Ivana Gorana Kovačića i ulici Stevana Mokranjca. Vasić je tom prilikom kazao da su ove ulice jedne od retkih koje su u blizini centra grada a ostale su neasfaltirane.

-To je bilo naše obećanje meštanima i mi smo ga, kao i sva ranija, ispunili. Imali smo problema sa nerešenim imovinskim odnosima da bi probili ulicu i omogućili asfaltiranje i sprovođenje infrastrukture. Probijanjem ulice Ćirila i Metodija, znali smo da će ovo biti mesto gde će se grad širiti. Posebno mi je drago da se ovde gradi mnogo zgrada, skoro  5.000 metara kvadratnih stambenog prostora je ovde izgrađeno što je impozantno i za mnogo veće gradove. Nastojanje nam je da ulicu Ćirila i Metodija povežemo na Drugi ring. Tu takođe imamo problema sa imovinom. Muči nas jedna kuća ali mislim da ćemo to rešiti u prvoj polovini naredne godine jer smo trenutno na sudu sa vlasnicima oko određivanja otkupne cene. Kada to rešimo priključićemo ulicu na Drugi ring i omogućićemo da se nastavi stanogradnja. Ovde postoji kompletna infrastruktura, tu je novi toplovod, nova energana, novi Zatvoreni bazen i mislim da će naselje Senjak u potpunosti omogućiti ljudimakonfor na visokom nivou-kazao je Vasić.

20151112_114902-1-800x485On je dodao da se asfaltiranjem ovih ulica privodi kraju veoma uspešna građevinska sezona.

-Pripremamo budžet za 2016. godinu, prikupljamo planove i programe i želimo da u naredne tri do četiri godine Pirot bude potpuno pokriven asfaltom i da dovedemo asfalt do svake ulice, do svake kuće-zaključio je Vasić.

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker