Lokalna samouprava

Asfaltirano 1.1 kilometar puta od Belskog mosta ka Belskom krstu

Danas je završeno asfaltiranje 1.100 metara deonice puta od Belskog mosta ka Belskom krstu. Reč je o investiciji vrednoj 13 miliona dinara, izvođač je PZP iz Niša, a radovi će biti završeni do kraja dana. Biće asfaltirano oko 4.500 kvadratnih metara puta, urađeni su i cevasti propusti i kanal pored puta čime će se znatno produžiti vek trajanja novoizgrađene saobraćajnice. 

 

-Od centra grada do Pakleštice odnosno Gostuše ima preko 20 kilometara i sve je asfaltirano. Jedini neasfaltirani deo je između Belskog mosta i Belskog krsta u dužini oko 1.600 metara. Sada se asfaltira 1.100 metara i ostaće još 500-600 metara za narednu građevinsku sezonu. Preostali deo puta će biti saniran, a naredne godine i asfaltiran. To će puno značiti svim meštanima sela jer se pokazalo da uvek kada završimo put ka nekom od sela da se ljudi vraćaju na sela. Mislim da niko ne može da kaže da je bilo koje selo u Pirotu zapostavljeno, mislim da ulažemo dosta napora za razvijanje celokupne infrastrukture što omogućava porast turističkih potencijala i razvoju Stare planine u globalu-kazao je gradonačelnik Vasić.

Obnoviće se Koprivštički i Belski krst

Gradonačelnik Vasić je najavio i da je pokrenuta inicijativa za obnovu Koprivštičkog i Belskog krsta. Reč je o mestima koja su veoma poštovana od strane lokalnog stanovništva a prilično su zapuštena. Zbog toga je i pokrenuta inicijativa za njihovim uređenjem, najavio je Vasić.

Direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov kazao je da je širina puta četiri metara, oko 4.500 kvadratnih metara biće pod asfaltom.

-Rađeno je i nekoliko cevastih propusta, kanal pored puta je proširen i produbljen, radi se kvalitetno, danas se završavaju asfalterski radovi nakon čega počinje sređivanje bankina. Ostaje još 600-600 metara ove deonice da se završi. Projekat već postoji i čuli smo od gradonačelnika da će i to biti završeno naredne godine-kazao je Svilarov.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker