Lokalna samouprava

Asfaltiranjem u Gradištu ispunjen Program redovnog održavanja vredan 40 miliona dinara

Uprava grada Pirota izašla je u susret meštanima sela Gradište koji su predložili da se jedan od sokaka u selu uredi i asfaltira i to je danas učinjeno. Radove su obišli Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota, i Slaviša Svilarov, direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta. Colić je istakao da se postepeno ispunjava obećenje lokalne samouprave da asfalt stigne do svakog sela i svake kuće na teritoriji grada.

“Drago mi je što smo danas u Gradištu. Zahvaljujem se meštanima koji su predložili da se asfaltira sokak i da posvedočimo zajedno završetak jedne odlične građevinske sezone u delu putne infrastrukture. Uprkos COVIDU i finansijskim problemima koji su pristni svuda u svetu mi imamo iza sebe odličnu sezonu. Mogu da poželim da se takva građevinska sezona ponovi i naredne godine. Pored sokaka, ulica u selima, vodovodnih mreža, saniranja udarnih rupa imali smo veliku investiciju od 20 miliona evra gde su gradonačelnici Niša i Pirota sa predsednicima opština Bela Palanka, Dimitrovgrad i Babušnica zajedno istupili prema državi i sada imamo izuzetne regionalne putne pravce koji će pre svega lokalnom stanovništvu biti od velike koristi. Da podsetim, urađen je deo magistralnog puta od Sadikovog bunara do Blata, od Knjaževačke ulice do Sopotske petlje, put do Sukova, kasnije će se uraditi do Trnskih odorovaca. Sigurno je da će se sanirati i putevi od Pirota do Kamenoloma “Kitka”, od manastira Sveti Ilija do Rsovaca i u nastavku do Dimitrovgrada. Radilo se u selima Vlasi i Krupac, investicija od 20 miliona dinara, naredne godine planiramo Izvor, od raskrsnice do Doma kulture u vrednosti od 15 miliona dinara, i sve to što radimo doprinosi kvalitetnijem životu svih nas”- izjavio je Colić.

Slaviša Svilarov, direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta Pirot kaže da je asfaltiran sokak dužine 250 metara gde ranije nije bilo asfalta. Sokak je tamponiran i urađen je manji potporni zid i danas je položen asfalt debljine 6 sanitemetara. Svilarov je zahvalio izvođaču radova, firmi “Drumovi A.D. koji su ovim radovima praktično ispunili program redovnog održavanja u potpunosti i pored toga što su bili angažovani na sanaciji regionalnih puteva. Iz Programa redovnog održavanja radilo se u Ratarskoj, Milovana Glišića, sokak u Bolnici i Senjaku, dva sokaka u Poljskoj Ržani, put u Malom Jovanovcu za šta je bilo namenjeno oko 40 miliona dinara, a za sve investicije u putnu infrastrukturu grad Pirot je obezbedio i realizovao oko 2 miliona evra. Svilarov je istakao da su sve planirane investicije pri kraju, a ovih dana se pojačano radi u Senjaku.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker