Gradska hronika

Asfaltiranje sokaka u selu Krupac i uređenje puteva ka selima

Radovi na asfaltiranju sokaka u selu Krupac trebalo bi sutra da budu završeni. Vrednost investicije je 10 miliona dinara, a radove na asfaltiranju sokaka ukupne dužine dva kilometra, izvodi preduzeće “Drumovi” a.d. iz Pirota.

krupac

Prošle godine asfaltirani su sokaci u ovom selu, takođe, ukupne dužine oko dva kilomentra za šta je izdvojena ista suma novca iz gradskog bužeta. Radove u Krupcu danas su obišli gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić i direktor Direkcije za izgradnju grada, Branislav Kostić. 

-Obećali smo da ćemo Krupac dovesti na naivo zapadnoevropskog sela i to obećanje polako ispunjavamo. Selo ima uredno vodosnabdevanje, uvdedena je kanalizacija, saniramo glavni put i asfaltiramo sokake. Biće sređeni i atarski putevi, kako bi meštani ovog sela imali pristup njivama. Krupac će uskoro imati potpuno sređenu infrastrukturu – izjavio je gradonačelnik Vasić.

krupac 1

Paralelno se radi i na sređivanju puteva ka ostalim selima na našoj terirotiji. Dovršen je putni pravac prema selu Pakleštica, a do kraja građevinske sezone biće uređen i put prema selu Rosomač, kaže Vasić.

– Namenili smo sredstva za sređivanje i brojnih atarskih puteva. Takođe, uredićemo i putni pravac od magistralnog puta do sela Srećkovac, a biće asfaltirani sokaci u Poljskoj Ržani.

krupac 2

Slične vesti

2 Comments

  1. Za sto nisu svi sokaci asvaltirani nego samo ni gde su pristalice kolicije za pirot. recimo vir na ulaz u selu s desne strane gde celo selo moze da se snadbe sa pijacom vodom kad ne rade pumpe u selu

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker