Lokalna samouprava

Asfaltirana ulica Svetog Save u Prisjanskom naselju – Još nekoliko ulica čeka asfaltiranje

Zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić je sa saradnicima obišao radove na asfaltiranju ulice Svetog Save  u Prisjanskom naselju. Dužina ulice je 150 metara, pored presvlačenja asfaltom ugrađeni su novi ivičnjaci i rešen je problem odvodnjavanja. Vrednost radova je  3 miliona dinara.

Punom parom radi se na izmaku građevinske sezone u Pirotu. „Pre nekoliko dana je završeno asflatiranje u Crnoklištu, juče su završeni radovi u naselju Beg bašta a danas smo u ulici Svetog Save. Iz seoske sredine idemo u gradsku, sada smo u prigradskom naselju gde je ostalo malo ulica koje nemaju asfalt“ – rekao je zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić. Prema njegovim rečima nastavlja se dobra građevisnka sezona uz nastojanje da se što više uradi  sa isplaniranim budžetom. „Da bi budžet bio dobro isplaniran potrebno je dobro i odgovorno izvršenje budžeta. Mislim da ćemo ovu sezonu završiti na najuspešniji način i da će i sledeća građevinska sezona biti podjednako dobro isplanirana“ – rekao je Colić.

Asfaltiranje čeka još nekoliko ulica u Prisjanskom naselju. Viktor Zlatanov, zamenik predsednika Mesne zajednice kaže da je  planom za ovu godinu bilo pedviđeno asfalatiranje ulice Svetog Save. „Radovi u ulici Svetog Save se upravo završavaju. Ostalo je još par ulica koje bi trebalo asfaltirati i nadamo se da će i to biti urađeno u narednom periodu“ – kaže Zlatanov.

Do kraja građevinske sezone biće asfaltirano još nekoliko važnih ulica u gradu, nastavljaju se infrastrukturni radovi i u selima. Slaviša Svilarov, direktor JP za planiranje i izgradnju podseća da već u ponedeljak počinju radovi na asfaltiranju ulice Slobodana Jovanovića a sredinom oktobra i radovi u Kosmajskoj  ulici, u Novoj mali, gde Vododovod trenutno radi zamenu vodovodne mreže. „Gradska uprava je za pojačano održavanje opredelila 150 miliona dinara i očekujemo da veliki deo posla bude završen do kraja građevinske sezone“ – kaže Svilarov.

Od početka godine za putnu infrastrukturu u gradu i u selima  iz budžeta grada je opredeljeno oko 3 miliona evra.

 

 

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker