Lokalna samouprava

Asfaltirana Ulica Kragujevački oktobar

Danas je asfaltiran deo Ulice Kragujevački oktobar u Tigrovom naselju, čime je ova Ulica povezana sa Ulicom Nišavski odred. Radove je obišao, zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić, sa svojim saradnicima, i direktor JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta Pirot, Slaviša Svilarov. Ulica je asfaltirana u dužini od 350 metara, a vrednost radova, koji su finansirani iz budžeta grada, je oko 6 miliona dinara.

“Danas asfaliramo krak Ulice Kragujevački oktobar u dužini od 350 metara, širine koja varira od 4,5 do 5,5 metara. Kao što se vidi ivičnjaci su postavljeni sa jedne strane, čime je regulisano odvodnjavanje i imamo polaganje asfalta propisane debljine od 6 santimetara. Celokupan posao košta oko 6 miliona dinara. Meštani , sa kojima sam razgovarao, su presrećni, jer je Ulica bila u, zaista, lošem stanju. Sada je priključena na Ulicu NIšavski odred koja je takođe u našim planovima za renoviranje. Mislim da ovaj početak građevinske sezone obećava i, kao što je rekao gradonačelnik pre neki dan, neka i ova sezona bude kao prošla možemo biti jako zadovoljni”- izjavio je Colić.

Kako nam je rekao, Slaviša Svilarov, direktor “Direkcije” reč je o prenetim poslovima iz prošle godine iz Programa pojačanog održavanja.

“Ova Ulica je ostala neuređena i radovi su preneti u ovu godinu. Najpre je u potpunosti skinut stari asfalt, rešeno je pitanje odvodnjavanja, trotoari su urađeni koliko je teren dozvoljavao i danas se pristupilo asfaltiranju. Sa JP “Vodovod i kanalizacija” smo usaglasili planove, oni najpre menjaju vodovodnu mrežu, a onda se izvode planirani građevinski radovi na kompletnoj sanaciji ulice. Pored Ulice Kraljevića Marka ima još nekoliko ulica koje su u Programu pojačanog održavanja, a danas su krenuli radovi u selu Izvor, radi se nekih 500 do 600 metara glave ulice u selu i počelo se sa uređivanjem dva nekategorisna putna pravca, u Rsovcima i Slavinji. To su poslovi koji su preneti iz prošle godine i time praktično završavamo sa poslovima iz prošle godine, uključujući saobraćajni poligon i parking na Kaleu”- izjavio je Svilarov.

Vrednost radova na sanaciji nekategorisanih puteva u Rsovcima i Slavinji je oko milion dinara i za petnaestak dana bi trebalo da budu završeni. Kada je reč o Izvoru vrednost radova je oko 13,5 miliona dinara, a ugovoreni rok za završetak je 60 radnih dana.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker