Lokalna samouprava

Asfaltirana ulica Ćirila i Metodija – centar grada dobio priključak na Drugi ring

Danas će biti završeno asfaltiranje Ulice Ćirila i Metodija, tačnije dela ulice kojim se centar grada spaja sa Drugim ringom – saobraćajnim prstenom oko grada, čime je i u praksi zaživela vizija koja podrazumeva rasterećenje centra grada od saobraćaja i povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i to izgradnjom mosta na Drugom ringu, samog Drugog ringa i priključenjem ulice Ćirila i Metodija na Drugi ring – kazao je danas gradonačelnik Vasić koji je sa svim svojim saradnicima danas obišao radove. Pogledajte izgled ovog dela grada pre asfaltiranja na sledećem LINKU.

Kako je nakon obilaska radova kazao gradonačelnik Vasić, reč je o modernoj ulici gde je stanogradnja u velikoj ekspanziji. Izgradnjom ovog dela ulice, stvaraju se uslovi za dalje proširenje grada i za izgradnju novih stambenih zgrada.

-Sada se tek vidi značaj probijanja ove ulice, značaj Drugog ringa i izgradnje mosta na Drugom ringu. Ovde je stanogradnja u punom zamahu i tek će ove parcele sa leve i desne strane biti nova gradilišta. Saobraćajnica je modernog tipa, urađena je nova vodovodna mreža, ostavljeni priključci za nove zgrade i objekte, predviđeno je parkiranje, nadam se da će ljudi biti zadovoljni-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov kazao je da je ukupna vrednost ove investicije oko 53 miliona dinara.

-Finansira se iz budžeta Grada. Rađeno je najpre postavljanje vodovodne mreže ispod trotoara. Kada je reč o podzemnoj infrastukturi tu smo uzeli u obzir da će se ovde graditi novi objekti pa smo ostavili priključke kako ne bi bilo prekopavanja ulice. Postavljanje behatona na trotoarima se završava, kao i postavljanje dva sloja asfalta i verovatno sutra će uslediti konačno asfaltiranje habajućeg sloja. Dužina deonice je oko 460 metara, širina 20 metara ukupno, 11 metara je samo kolovoz, na jednoj strani će biti omogućeno podužno parkiranje, na drugoj strani biće ucrtane biciklističke staze, zeleni pojas sa obe strane i tri metara trotoara. Dakle reč je o modernoj saobraćajnici i ono što je bitno, radovi se završavaju na kvalitetan način, petnaestak dana pre roka-kazao je direktor Svilarov.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker