Gradska hronika

Asfaltirana Njegoševa ulica – Predstoji bogata građevinska sezona

Zahvaljujući prenetim poslovima iz prošle godine, za koje su završene javne nabavke i izabrani izvođači radova, stiče se utisak da građevinska sezona u Pirotu nije obustavljana. Realizacija tih “manjih” projekta počela je vrlo rano ove godine. Direktor JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta Pirot, Slaviša Svilarov, podseća da je prošle nedelje asfaltiran deo Ulice Prisjanski put, počelo je uklanjanje starih cisterni za mazut, a juče je asfaltirana Ulica Njegoševa u centru grada.

Dobra praksa se nastavlja i ove godine, najpre se zamene instalacije u ulicama, a onda kreću asfalterski radovi, kaže Svilarov.

“Juče Njegoševa ulica asfaltirana, vrednost radova je 1,3 miliona dinara, urađena je prema Programu redovnog održavanja iz prošle godine, a izvođač radova je firma Drumovi A i D. Ulica je dugačka stotinu metara i ukupno 700 kvadrata je asfaltirano. Trenutno se radi na zameni vodovodne mreže u Ulici Revolucionarnih sindikata. To bi trebalo da bude sledeća investicija koju ćemo mi realizovati. Treba da počne zamena vodovodne mreže u Senjskoj ulici, tu je javna nabavka realizovana, radiće se krak Ulice Stojana Miladinovića, zatim Dobrodolska za koju je projekat urađen. Akcenat je i ove godine na uređenju parking prostora. Treba da se raspišu javne nabavke za izbor izvođača radova na Kaleu, zatim u Ulici 7. juli, onda plato ispred Gradskog stadiona, koji sada služio kao poligon za obuku vozača. Taj prostor će se urediti kao parking za korisnike otvorenog plivačkog kompleksa” – rekao je Svilarov.

On je još istakao da će se velika pažnja posvetiti i uređenju trotoara u gradu. Inače, ovo je period godine kada se najviše radi na sprovođenju javnih nabavki. U drugoj polovini aprila ti poslovi trebalo bi da budu završeni, čime bi aktivnije počelo izvođenje građevinskih radova na više lokacija u gradu.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker