Lokalna samouprava

Asfaltirana glavna ulica u selu Izvor u dužini od 450 metara, naredne godine nastavak radova

Najgora deonica glavnog puta u selu Izvor, od ulaza u selo pa do prvog mosta u dužini od oko 450 metara asfaltirana je, a danas su radove obišli gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić sa saradnicima. Vasić je istakao da se lokalna samouprava trudi da sva sela imaju pristojne uslove za život. Po njegovim rečima, sela na kružnom putu su najmnogoljudnija zbog čega je ovde i dosta toga uloženo kada je reč o instrastrukturi.

Izvor glavna ulica

-Poljska Ržana, Krupac i sada Izvor su veća sela koja su dobila i kanalizaciju i novu putnu infrastrukturu, novu vodovodnu mrežu, uređivali smo crkve, škole i mnogo toga. U Izvoru smo zaista dosta uložili, glavna ulica u dužini od 450 metara je sada potpuno izgrađena, obnovili smo crkvu, potpuno rešili vodosnabdevanje, priključili na gradsku vodovodnu mrežu, a kako bi selo dobilo kanalizaciju uradili smo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, do sada se na kanalizacionu mrežu priključilo blizu 90 porodica. Samo preko Vodovoda smo ovde uložili 57 miliona dinara, potpuno renoviranje vodovodne mreže, a sada je za asfaltiranje uloženo 15 miliona dinara i verovatno ćemo u narednom budžetu nastaviti sa asfaltiranjem do Doma kulture i dalje prema crkvi, za šta je potrebno još osam miliona dinara-kazao je Vasić.

Predsednik MZ Izvor Ljubiša Ćirić zahvalio se Gradskoj upravi zbog činjenice da su, kako kaže, svi važni infrastrukturni objekti u Izvoru ili već izgrađeni ili se grade.

-Crkva, škola, novi vodovod, kanalizacija i evo sad i ulice. Nadam se da će za godinu, dve ili tri ljudi biti stvarno zadovoljni, kada sve bude gotovo što se radi-kazao je Ćirić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker