Lokalna samouprava

Asfaltirana Dunavska ulica u Romskom naselju

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je obišao Romsko naselje gde se završava asfaltiranje Dunavske ulice, koja je od velikog značaja za meštane ovog naselja s obzirom da vodi na Romsko groblje. Vasić je novinarima kazao da je u Romskom naselju u Pirotu mnogo urađeno zbog čega Pirot ima uređeno romsko naselje, po mnogima jedno od najuređenijih u zemlji.

-Mnogo smo radili u Romskom naselju, ne samo kada je reč o infrastrukturi, već smo podržavali i podržavamo romske nevladine organizacije, preko nemačke organizacije HELP Grad Pirot je omogućio velikom broju Roma da pokrene svoje biznise. Imali smo dobru saradnju sa mesnom zajednicom, imamo spisak prioriteta i iz godine u godinu realizujemo brojne projekte-kazao je gradonačelnik Vasić.

Predsednik MZ Rasadnik Siniša Kočić Brazilac kazao je novinarima da Pirot zahvaljujući gradskoj upravi i gradonačelniku Vasiću koji ima veliko razumevanje, ima jedno od najuređenijih romskih naselja u zemlji.

-Asfaltirana je danas i poslednja neasfaltirana ulica u naselju, posle 70 godina. To je sve zahvaljujući našem gradonačelniku Vasiću, ja mu se u ime meštana zahvaljujem, kao i direktoru JP za planiranje i izgradnju Slaviši Svilarovu i svima koji su nam izašli u susret-kaže Kočić.

Blaža Memetović, meštanin ovog naselja takođe ima samo reči hvale za lokalnu samoupravu i gradonačelnika Vasića.

-Ništa ovde ne bi bilo bez velike podrške koju imamo od gradonačelnika i lokalne samouprave-kaže Memetović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker