Lokalna samouprava

Asfaltiran put kod Cerove, ove godine novi asfalt i do Ponora

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić izjavio je da je veliki broj apela lokalne samouprave JP “Putevi Srbije” da se na kvalitetniji način održavaju i uređuju regionalni putevi koji su pod ingerencijom države, konačno urodio plodom i da je asfaltirana veoma loša deonica puta kod sela Cerova, na regionalnom putu Pirot-Knjaževac,  a da će se ove godine, po informacijama dobijenim od JP “Putevi Srbije”, asfaltirati i put od Sadikovog bunara do sela Ponor, koji je u veoma lošem stanju i deo je regionalnog puta do Bele Palanke. Gradonačelnik Vasić je dobio uveravanja od predstavnika Puteva Srbije da će i deonica regionalnog puta od Cerove pa sve do Sopotske petlje biti delimično preasfaltirana a delimično pokrpljena.

 

-Posle više apela upućenim JP “Putevi Srbije” za održavanje regionalnih putnih pravaca u Pirotu prisustvovali smo asfaltiranju kilometra puta kod sela Cerova, na regionalnom putu. Sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo da će ovaj put po najavama iz Puteva Srbije biti delimično asfaltiran i delimično pokrpljen do Sopotske petlje. Ukazali smo im i na druge deonice regionalnih puteva koje su takođe u veoma lošem stanju poput problema na putu prema Planinarskom domu, selima Blato i Babušnici. Takođe, dobili smo i informaciju da JP “Putevi Srbije” planira da ove godine put od Sadikovog bunara do sela Ponor u dužini od pet do šest kilometara biti potpuno rekonstruisan. Mi smo se založili i za deonicu od Sadikovog bunara ka selu Blato i od ljudi iz “Puteva Srbije” dobili smo uveravanje da će, ukoliko ne bude urađena do kraja ove godine, i ta deonica biti završena naredne godine-kazao je Vasić.

cerova asfaltiranje_1

 

 

 

cerova asfaltiranje_2

Direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Kostić kaže da lokalna samouprava mnogo ulaže u održavanje lokalnih puteva i puteva u gradu.

-Prošle godine smo ugradili negde oko 40.000 metara kvadranih novog asfalta. Ove godine planiramo da uradimo završetak puta do Pakleštice i potpuno presvlačenje puta do sela Rosomač. Krenuli smo i sa uređenjem atarskih puteva, ali i uređujemo sokake u selima, posebno u Krupcu. Ideja i cilj nam je da asfaltom stignemo do svake kuće u gradu i selima, do svakog našeg sugrađanina-kaže Kostić.

 

cerova asfaltiranje_3

 

 

 

 

 

Slične vesti

2 Comments

  1. Svaka Cast-jedini Gradonacelnik koji je uradio za nas region i nas grad vise nego svi njegovi predhodnici zajedno!Hvala Gospodine Vasicu.Ideeemmmooo.

  2. Tako i treba da se radi stalno a ne samo pred izbore. Voleo bih da znam kad će završiti asfalt do sl Paklešticu gde je ostalo 2,5km,a već postojeći se na par mesta toliko uništio da je skoro pa nemoguće proći putničkim kolima.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker