Gradska hronika

Asfaltiraju i na paklenim vrućinama

Ekipe Direkcije za izgradnju uprkos paklenim temperaturama neprekidno rade na asfaltiranju ulica u gradu. Iako je temperatura asfalta koji se ugrađuje preko 150 stepeni Celzijusa a spoljna temperatura preko 35 stepeni, radnici su danas nastavili sa asfaltiranjem ulica u gradu pa je novim slojem asfalta pokrivena ulica Tuština, a nakon ove radnici “Trejsa” se sele u naselje Prčevac gde će se asfaltirati ulica Đure Jakšića. Radi se i na saniranju prekopa po gradu.

asfaltiranje_resize

Radnici “Trejsa” kažu za Pirotske vesti da jesu teški uslovi zbog veoma visokih temperatura, ali mora da se radi.

-Radimo, nema nam druge. Rashladjujemo se velikim količinama vode i tako uspevamo da završimo posao koji je pred nama-kaže Vladimir Ćirić, jedan od radnika.

IMG_20150720_25761

 

Slobodan Rančić iz Direkcije za izgradnju kazao je novinarima da je vrednost radova na asfaltiranju ulice Tuštine oko 1.1 milion dinara sa PDV-om. Negde 450 kvadrata asfaltne površine je ugrađeno. Nakon ove ulice, kompletna mehanizacija se seli u ulicu Đure Jakšića u naselju Prčevac. To je ulica koja spaja naselje Prčevac i Zavojsko naselje. Tu će se asfaltirati i staze Komunalca na groblju tako da će danas biti završen popriličan posao. U ulici Đure Jakšića biće ugrađeno više od 500 metara kvadratnih asfalta, urađen je propust za odvod vode, koja je ranije pravila velike probleme jer se pubila smećem, ali je taj problem sada rešen. Tri ekipe firme “Trejs” su na terenu, pa se osim ove ulice radi i u naselju Tanasko Rajić pa će se sanirati i problemi koji su nastali vađenjem vodovodnih cevi od strane “Vodoprivrede” iz Ćuprije. Te tri ekipe rade na asfaltiranju tih prekopa. Nadam se da će to ubrzo biti i završeno-kaže Rančić.

IMG_20150720_27670

 

Slične vesti

Jedan komentar

  1. O naselju Rogoz naravno ni reci.Kad ce se asfaltirati to niko ne zna jer ih jednostavno ne interesuje.Cinjenica je da je po nalogu opstinske vlasti Rogoz ruiniran do te mere da nikakve popravke vise ne dolaze u obzir vec se mora cela glavna ulica koja sada propada u kanal,kompletno asfaltirati.To naravno kosta a oni koji su krivi za to sto vec vise od godinu dana nemamo put najvise kukaju na nedostatak novca za obnovu Rogoza.Cesto prolazim kroz Poljsku Rzanu cije su ulice prekopane posle kopanja u Rogozu ali tamo je odmah sve pokriveno novim asfaltom,sad je nesto tu razmisljam,ima neka uvrnuta logika,ko bi ga znao.Ako se nesto uskoro ne uradi zvacemo Mirka Alvirovica iz emisije SAT da mu ponudimo da kod nas vrsi testove teskih terenaca a ne da se mlati po belom svetu.Jos nesto,hoce li neko iz opstine svim vlasnicima automobila iz Rogoza ponuditi novcanu naknadu za popravku odnosno zamenu amortizera a onima koji kruze da bi usli u naselje dali bonove za besplatno gorivo,bar za razliku u duzini kruzenja?!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker