Lokalna samouprava

Asfaltira se ulica u Velikom Jovanovcu – novi asfalt do škole i imanja

Danas je počelo asfaltiranje puta u Velikom Jovanovcu, koji od centra sela vodi ka seoskoj školi. Reč je o veoma važnoj saobraćajnici za celo selo, jer je to ujedno i put ka velikom broju seoskih imanja. Radove su danas obišli gradonačelnik Vladan Vasić, šef kabineta gradonačelnika Aleksandar Ćirić, direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov, kao i Milan Jovanović, predsednik OO SNS-a u Pirotu. 

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić pohvalio je inicijativu MZ Veliki Jovanovac.

-Ovo je značajna deonica, od centra sela ka školi, i ostaje još 500-600 metara do spoja sa autoputem ali se nadam da će i to u dogledno vreme biti asfaltirano. Ovo je samo dokaz da radimo na teritoriji celog grada. Ovde na Kružnom putu će biti velikih radova u Poljskoj Ržani, od crkve prema Trnjani, u selu Trnjana će biti asfaltiran sokak od oko 300 metara i očekuje nas veliki posao u Krupcu, asfaltiranje glavnog puta vredno oko 20 miliona dinara. Tamo je već uvedena kanalizacija, put je dosta ruiniran. U selu Izvor se uvodi kanalizacija i menja kompletna vodovodna mreža, posle toga će doći na red Berilovac, a već se radi u naselju Đeram u ulici Berilovački put. Problem je što je stanovništvo sve starije, ovde u školi ima samo jedan đak, ali me raduje da imamo inicijativu, ljudi imaju predloge i nadam se da ćemo u narednom periodu sarađivati sa svim mesnim zajednicama-kazao je Vasić.

Direktor Svilarov je kazao da se ova investicija finansira iz programa redovnog održavanja. 

-Gradska uprava je ove godine odvojila značajan novac za te važne poslove. Danas smo u Velikom Jovanovcu. Ovde je reč o ulici dužine 350 metara, oko 1800 kvadrata će biti pod asfaltom, vrednost radova je oko 1.8 miliona dinara. Radove izvodi firma Drumovi i očekujemo da do kraja dana asfaltiranje bude završeno-kazao je Svilarov.

Milan Jovanović, predsednik OO SNS u Pirotu je kazao da je ovo primer dobre saradnje između Mesne zajednice i lokalne samouprave.

-To je od interesa pre svega za samu mesnu zajednicu i mi ćemo u narednom periodu raditi spisak problema u selima, negde je problem asfalt, negde rasveta, negde nema igrališta. Sa Koridorima inače imamo prepisku sa ciljem da se sredi cela dužina ovog puta sve do autoputa-kazao je Jovanović.

Da je ovaj put od velikog značaja za selo potvrdio je i Blaža Potić, iz MZ Veliki Jovanovac.

-Tu je i škola, ali i veza ka autoputu-kazao je Potić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker