Lokalna samouprava

Asfaltira se ulica Đure Jakšića u naselju Prčevac

Danas je počelo asfaltiranje Ulice Đure Jakšića u naselju Prčevac. Tim povodom, radove su obišli zamenik gradonačelnika Miloš Colić i direktor JP za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov. Colić je kazao da Gradska uprava nastoji da ravnomerno investira u infrastrukturu u svim gradskim naseljima, a samo u naselje Prčevac, ove godine, uloženo je preko 11 miliona dinara. Oko 4.5 miliona dinara ulaže se za asfaltiranje Ulice Đure Jakšića u dužini od 450 metara dok je u zamenu vodovodne mreže uloženo preko 6 miliona dinara. 

-Ovo je jedna od najvažnijih ulica u ovom naselju. Računajući i dva sokaka koji se takođe uređuju, i Ulicu Visočki put, gde je deo radova za koje je zadužena lokalna samouprava završen, a do novembra se očekuje da svoj deo završe i preduzeća koja rade rehabilitaciju ovog putnog pravca republičkog ranga, mislim da će ovo naselje dobiti potpuno novo ruho i biti mnogo lepše za život-kazao je zamenik Colić. On je dodao da će se sa uređenjem ovog naselja nastaviti i to pre svega uređenjem dela naselja poznatog kao Rovine koje “hvata” ceo sliv iz okolnog brda pa prilikom jakih padavina dolazi do problema jer se šljunak i pesak koga donese voda gomila u naselju. Za ovaj poduhvat već se radi projektno-tehnička dokumentacija.

Dužina puta koji se asfaltira je 450 metara, vrednost radova je oko 4.5 miliona dinara, izvođač radova su Drumovi AD.

Direktor JP za planiranje i izgradnju Slaviša Svilarov istakao je da se plan i program redovnog održavanja uspešno realizuje, već sutra se nastavlja sa krpljenjem udarnih rupa u širem i užem centru grada.

-Završeno je krpljenje udarnih rupa ka Zavojskom jezeru, očekujemo da vrlo brzo krene krpljenje rupa na putu Vranište – Osmakova, takođe u selu Crnoklište, Staničenje. Što se tiče ulica, planira se rekonstrukcija prvog dela Ulice Kneza Miloša, zatim Njegoševa, u selu Gradašnica jedan sokak, selo Gnjilan, trenutno se radi na sanaciji klizišta na putu ka Toplom Dolu, radi se u izvoru a očekuje nas i početak radova na uređenju trga-kazao je Svilarov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker