Lokalna samouprava

Asfaltira se i poslednja neasfaltirana ulica u Romskom naselju u Pirotu

Danas su počeli radovi na pripremi terena za asfaltiranje kraka Ulice 8. marta u naselju Rasadnik u Pirotu. Reč je o kraku dužine šezdesetak metara, poslednjem neasfaltiranom putu u ovom naselju. Kako kažu za Pirotske vesti predsednik MZ Rasadnik Kajko Kočić Brazilac i meštanin Ivan Durmišević, žiteljima Romskog naselja ova deonica puta mnogo znači jer je reč o deonici puta kojom se kreću pogrebne povorke ka romskom groblju u ovom naselju, a to je ujedno i poslednja deonica bez asfalta u ovom naselju, koje važi za jedno od najbolje uređenih romskim naselja u zemlji. Radove na asfaltiranju ove deonice finansira Grad Pirot, a pre samog asfaltiranja, biće uređena i vodovodna mreža kako kasnije ne bi bilo prekopavanja. 

Kajko Kočić kaže da je reč o poslednjoj neasfaltiranoj deonici u ovom naselju i da su meštani prezadovoljni zbog te činjenice.

-Želim svima da se zahvalim, Gradu Pirotu, gradonačelniku Vasiću, direktoru Vodovoda i kanalizacije i svima koji su pomogli-kazao je Kočić uz konstataciju da se ovaj krak ulice asfaltira posle 60 godina.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker