Lokalna samouprava

Asfaltira se Dobrodolska ulica

Danas je počelo asfaltiranje Dobrodolske ulice, važne saobraćajnice koja spaja naselja Đeram i Prčevac. Radove je danas obišao i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić koji je kazao da je reč o važnoj ulici koja će dobiti potpuno novi profil a biće i urađena dva potporna zida koja će povećati bezbednost učesnika u saobraćaju. Vrednost radova je preko devet miliona  dinara.

asfalt dobrodolska ulica pirot

-Razmišljali smo da ove sezone uradimo presvlačenje dela ulice kroz naselje Prčevac, ali smo odlučili da se napravi kvalitetan projekat i da se deo ulice kroz naselje Prčevac, kao što će biti slučaj i sa delom ulice kroz naselje Đeram, bude urađen kvalitetno i kompletno. Ako ne stignemo ove građevinske sezone uradićemo to naredne jer ova naselja, Đeram i Prčevac zaslužuju kvalitetne građevinske projekte-konstatovao je gradonačelnik Vasić.

Direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju Slaviša Svilarov kazao je da su trenutno u toku brojne javne nabavke koje su bile stopirane zbog vanrednog stanja.

-Očekujemo da u toku leta i do kraja sezone sprovedemo skoro sve investicije koje su bile planirane tako da verujem da posledica po građevinsku sezonu neće biti. Ovde je reč o potpuno novoj ulici, asfalta ovde nije bilo, dužina je 260 metara. Kišna kanalizacija je nova, novi slivnici, dobijamo potpuno novu saobraćajnicu širine u proseku oko pet metara i mislim da meštani mogu biti zadovoljni ovom saobraćajnicom-kazao je direktor Svilarov.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker