Gradska hronika

Apel na svest građana “Ne prljaj, nemaš izgovor!”

Kompanija SBB je u saradnji sa Gradom Pirotom i komunalnim preduzećem organizovala akciju čišćenja Kozaračke ulice. Ova akcija deo je društveno odgovorne kampanje SBB-a pod nazivom “Ne prljaj, nemaš izgovor”, koja se ralizuje u više od 20 gradova srbije, a ima za cilj podizanje ekološke svesti građana.

 sbb01 Ova inicijativa ima za cilj podsećanje građana na značaj očuvanja životne sredine. Duž Kozaračke ulice, jedne od najprometnijih gradskih ulica, okošena je trava i pokupljeno je smeće.

– Zahvaljujem se kompaniji SBB što je, organizujuči ovu akciju u našem gradu, još jednom pokazala da je društveno odgovorna kompanija. Mislim da je ovo odlična ideja i da bi trebalo da imamo još ovakvih akcija, jer na ovaj način podižemo svest svih nas o značaju zdrave životne okoline – izjavila je Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika Pirota.

sbb

-Ova kampanja predstavlja jedinstvenu inicijativu kompanija SBB, United Groupe i Total TV-a, kojom želimo da ukažemo građanima na neophodnost promene svesti prema okolini u kojoj žive. Iskustvo od prošle godine pokazalo je da su očišćene lokacije vrlo brzo ponovo zaprljane đubretom. Zato smo ove godine u kontinuiranim akcijama čišćenja gradova Srbije, pozvali sve sugrađane da nam se pridruže i daju doprinos čistijem i lepšem okruženju. Hvala gradu Pirotu i javnom komunalnom preduzeću na podršci u današnjoj akciji! izjavio je Nikola Nedeljković, predstavnik SBB-a u Pirotu.

sbb02

Ekološki karavan SBB-a uređuje lokacije na kojima se građani najčešće okupljaju, a to su pešačke zone, parkovi, platoi i površine ispred stambenih zgrada. Predstavnici kompanije SBB ističu da postoji mogućnost ponovne saradnje i čišćenje drugih lokacija u gradu.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Ocuvanju prirode, okoline,higijene,pomaganju starijim I bolesnim …..I da ne nabrajam, deca uce od roditelja, u porodici, I u skoli! Obe strane su zatajile na zalost! Ne treba nama nikakav karavan, treba svest probuditi!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker