Obrazovanje

Andrea Stankov, maturantkinja Gimnazije, osvojila prvo mesto na takmičenju iz nemačkog jezika na Filozofskom fakultetu u Nišu

Andrea Stankov, učenica četvrtog razreda Gimnazije, osvojila je prvo mesto na takmičenju iz nemačkog jezika na Deprtmanu za nemački jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Nišu.
Takmičenje je organizovano za učenike srednjih škola koji planiraju upis na studije nemačkog jezika i na njemu su učestvovala deca koja imaju za sobom osam godina učenja tog jezika. S obzirom da Andrea uči nemački dve godine u školi stranih jezika, njen uspeh je izazvao iznenađenje ali i divljenje kod organizatora takmičenja. Sama Andrea skromno kaže da je ovo bila prilika da vežba za prijemni ispit, koji već uveliko sprema, i da je i sama iznenađena plasmanom.

Andrea sa svojoj profesorkom nemačkog jezika Tanjicom Perović, iz Škole stranih jezika “EnglishNow”

Pobednici takmičenja je dodeljena i nagrada: eksterna baterija za telefon, knjige u izdanju Filozofskog fakulteta, nemačka knjiga i promotivni materijal Filozofskog Fakulteta u Nišu, kao i prigodna nagrada za predmetnog nastavnika.

-Andrea je veoma marljiva i uporna i uspešno smo savladali i dostigli B1 nivo koji je neophodan za polaganje prijemnog. Ne čudi me njen uspeh jer je ona po završetku kursa krenula sa temeljnom pripremom uz odgovarajuću literaturu i materijal za vežbanje. Verujem da će lako upisati studije nemačkog upravo zahvaljujući svojoj predanosti i motivisanosti-kazala je Pirotskim vestima Andreina profesorka Tanjica Perović, iz Škole stranih jezika “English now”.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker