Gradska hronika

Bajkeri MC “Anđeo” doneli novogodišnje paketiće deci sa smetnjama u razvoju Škole “Mladost”. Gest ljubavi i razumevanja

Članovi Moto kluba “Anđeo” iz Pirota, već, desetak godina uoči Nove godine učenicima Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Mladost” u Pirotu donose prigodne poklone. S obzirom da Školu “Mladost” pohađaju učenici sa smetnjama u razvoju pažnja pirotskih “bajkera”, koji na motorima dođu u Školu, uvek pobuđuje posebno interesovanje i veliku radost dece. Tada se učenici slikaju sa njima, razgledaju lepe motorcikle i uživaju u druženju sa njima. Ovog puta zbog epidemiološke situacije druženje “bajkera” i dece je izostalo, ali su pokloni stigli i biće podeljeni učenicima početkom drugog polugođa.

Direktorka Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Mladost”, Vesna Todorović, ima samo reči hvale i zahvalnosti za gest pirotskih “bajkera”.

“Kao i godinama do sada članovi Moto kluba “Anđeo” Pirot donose novogodišnje paketiće učenicima naše Škole. Sada je malo drugačije zbog epidemiološke situacije, nije organizovano prisustvo učenika, roditelja i nastavnika. Paketiće ćemo podeliti deci početkom drugog polugođa, a ono što želim da istaknem jeste da je ovo predivan gest, pogotovo u ovo vreme koje je donelo mnogo bola i patnje ljudima Ovo je gest ljubavi, razumevanja i saosećanja za učenike naše Škole. Veliko hvala Klubu “Anđeo” u ime svih nas, nastavnog osoblja, roditelja i dece”.

Sreten Vidanović, potpredsednik Moto kluba “Anđeo” Pirot, kaže da je ovo tradicionalna akcija i da samim članovima Kluba pričinjava zadovoljstvo da učenicima, deci sa smetnjama u razvoju, donesu novogodišnje paketiće. Kao i do sada svojim sredstvima su obezbedili poklone.

“Trudimo se da sveke godine ulepšamo ovoj deci novogodišnje praznike. Bez obzira što je situacija kakva jeste nismo odustali od ove aktivnosti. Deca trenutno nisu ovde, ali će dobiti peketiće koje smo im namenili. Mi smo došli u manjem broju upravo zbog epidemiološke situacije i uvek nastojimo da što bolje organizujemo dodelu paketića. Ove godine doneli smo 53 paketića za decu od prvog do osmog razreda. Sami smo prikupili sredstva i drago nam je da nismo prekinuli tradiciju, ali nam je žao što ne možemo da vidimo decu kako se raduju prilikom našeg susreta i podele poklona, ali nadamo se da će iduće godine biti mnogo bolje”- kaže Vidanović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker