Lokalna samouprava

Analiza integrisanja ekonomskih ciljeva održivog razvoja u Srednjoročni plan razvoja grada Pirota

U Velikoj sali Skupštine grada Pirota, u ponedeljak 28. februara, biće predstavljena analiza integrisanja ekonomskih ciljeva Agende 2030 u Srednjoročni plan razvoja grada Pirota. Cilj analize je da pomogne donosiocima odluke u Pirotu, kao i Reginalnoj razvojnoj agenciji “Jug” da, nakon usvajanja Plana razvoja grada Pirota prošle godine, adekvatno sagledaju i procene održivost različitih opcija i alternativa lokalnog ekonomskog razvoja u Pirotu za potrebe izrade Srednjoročnog plana razvoja grada Pirota, kao i institucionalne kapacitete grada, javnih preduzeća i službi, kako bi te razvojne opcije iz budućeg Srednjoročnog plana podržale.

opstina pirot

Analiza je rezultat desetomesečne saradnje Centra za visoke ekonomske studije (CEVES) i Timočkog omladinskog centra sa Gradskom upravom Pirota, Regionalnom razvojnom agencijom, Okružnom privrednom komorom Pirot, predstavnicima poslovne zajednice i civilnog sektora. Analiza sadrži konkretne nalaze i preporuke za lokalizaciju ekonomske dimenzije održivog razvoja Agende 2030 u Srednjoročni plan grada Pirota, koji bi trebalo da bude usvojen u prvom kvartalu ove godine.

Tehnička podrška gradu Pirotu realizovana je u okviru Platforme za opštedruštveni dijalog “Održivi razvoj za sve”, koji su podržale vlade Švajcarske konferencije i Savezne Republike Nemačke, a implementira se uz pomoć Nemačke razvojne agencije GIZ u formi Platforme za podsticanje i afirmisanje društvenog dijaloga u sprovođenju Agende održivog razvoja do 2030. godine u Republici Srbiji.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker