Lokalna samouprava

Ana Brnabić posetila Pirot, razgovarala sa Vasićem o važnim infrastrukturnim projektima

Premijerka Ana Brnabić danas je posetila Pirot gde je nakon gostovanja na TV Pirot razgovarala sa građanima u centru grada. Po njenim rečima, cilj posete Pirotskom okrugu jeste da razgovara sa građanima o svemu što je urađeno i što se planira da se uradi, šta je urađeno dobro, a šta može dodatno da se uradi. 

Premijerka Ana Brnabić u Pirotu

-Važno mi je zato što je moja majka poreklom iz Babušnice pa mi je bilo prilično emotivno da dođem ovde, obiđem selo Gorčinci odakle je moja baka, manastir gde su se krstili moja majka i moj ujak. U takvoj atmosferi lakše je da iskreno razgovaram sa ljudima nego u kampanji kada se ljudi možda i  plaše da razgovaraju otvoreno-kazala je Brnabićeva.

Brnabić, Vasić, Petrović

Ona je istakla da je na putu ka Pirotu razgovarala i sa ljudima koji su povratnici i investirali su u ovaj kraj.

-Razgovarala sam sa vlasnicom objekta “Lili hit”, gospođom koja je povratnik iz Nemačke i investirala je u prelepi turistički kompleks gde će već za nekoliko dana stići prvi turisti iz susedne Bugarske. Imaju već nove rezervacije. Mi ćemo voditi računa da i dalje vodimo brigu o zdravlju s obzirom da se otvaraju granice-kazala je Brnabićeva i dodala da neće biti testiranja već će svi na granici dobijati obaveštenja kome da se jave ukoliko imaju bilo kakve simptome.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da je poseta premijerke Brnabić veoma značajna za Pirot.

-Drago mi je da je premijerka našla vremena da poseti Pirotski okrug. Razgovarali smo o brojnim temama koje su od velike važnosti, o Tigru AD i problemu koje ova fabrika ima. Budno se prati UPPR i nadam se da će se naći novi investitor. Razgovarali smo i o infrastukturnim projektima u gradu, o rekonstrukciji Doma vojske i drugim važnim projektima. Nadam se da će u budućnosti saradnja našeg grada sa Vladom Srbije biti još bolja i da će Pirot nastaviti da se gradi i dalje-kazao je Vasić.

Brnabić, Vasić i Petrović

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker