Kultura

Ambiciozan plan pirotskog Pozorišta i u ovoj godini – Uskoro na sceni redovan repertoar i rad na novom komadu

Narodno pozorište Pirot, bez obzira na otežane uslove rada tokom prošle godine uzrokovane epidemijskom situacijom, uspešno je realizovalo svoje planove. Naročito, pirotski ansambl je u poslednjem kvartalu godine imao izuzetne nastupe u nekoliko gradova Srbije i bio učesnik poznatih pozorišnih festivala. Uz to, efektno je organizovana tradicionalna i veoma posećena Revija malih formi. Direktor Narodnog pozorišta, Gradimir Filipović, kaže da je i ove godine plan ambiciozan, uskoro će početi pripreme za novu premijeru, ali i izvođenje redovnog repertoara.

U planu Narodnog pozorišta Pirot su četiri ansambl predstave i jedna dečija. Pored toga, kaže Filipović, u planu su gostovanja u okviru Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije van Beograda.

“U planu je bilo da tokom meseca imamo bar jedno gostovanje, mada je korona to dosta poremetila, ali nadamo se da ćemo ove godine uspeti u tome. Razmena gostovanja se pokazala kao dobra praksa, ne košta mnogo, a za uzvrat pirotska publika ima mogućnost da vidi šta se radi u drugim gradovima. Što se tiče naših predstava blizu smo da zaokružimo projekat za novu predstavu. Kada krenemo za nekih četrdesetak dana se uradi premijera, a posle krećemo sa radom na ostalim predstavama koje nas očekuju do kraja godine” – kaže Filipović.

Obično, krajem januara, kao i u drugim pozorištima, počinje igranje predstava, a na repertoaru pirotskog Narodnog pozorišta je nekoliko predstava koje su naišle na veoma dobar prijem publike.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker