Lokalna samouprava

Ambasador Vlajkov: Pirot je grad koji raste i predstavlja simbol bugarsko sprskog prijateljstva

Ambasador Republike Bugarske u Srbiji Radko Vlajkov danas je boravio u poseti Pirotu, a nakon prijema i razgovora sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem, ambasador Vlajkov je obišao i Slobodnu zonu Pirot, gde bugarska kompanija Ireli završava izgradnju pogona za proizvodnju drvenih igračaka. Ambasador Vlajov i gradonačelnik Vasić su izrazili obostrano zadovoljstvo zbog velikog broja uspešno realizovani projekata prekogranične saradnje finansiranih od strane EU, a ta saradnja Pirot i partnerskih gradova iz Bugarske biće još bolja kada od 1. januara Bugarska preuzme predsedavanje EU, konstatovano je nakon sastanka u kabinetu gradonačelnika Vasića. 

ambasador

Ambasador Vlajkov je kazao da je u Pirotu do sada mnogo puta boravio turistički, poput hiljada svojih sugrađana koji iz Sofije dolaze svakog vikenda u Pirot da uživaju u specijalitetima ovog kraja ali i u šoping.

-Sa gradonačelnikom Vasićem smo se saglasili da postoji još mnogo prostora za poboljšanje već dobre saradnje, a naša zemlja će nastaviti da podržava članstvo Srbije u EU. Srbija će biti u centru naše pažnje, a Pirot kao jedan od simbola bugarsko-srpskog prijateljstva takođe će biti u našem fokusu. Drago mi je da, svaki put kad dođem u Pirot, vidim grad kako se razvija, uvek vidim nešto novo, tako da zaista gledam sa optimizmom na budućnost naših odnosa-kazao je ambasador Vlajkov.

ambasador

Gradonačelnik Vasić kazao je novinarima nakon sastanka da je sastanak bio veoma koristan i da Pirot ima puno dodirnih tačaka sa Bugarskom, pored projekata prekogranične saradnje ima i investitore iz Bugarske koji su aktivni na našem području poput fabrike “Ireli”, zatim PZP. Možemo da kažemo da je saradnja na istorijskom maksimumu i ja verujem da će ambasador dati doprinos da saradnja bude još bolja-kazao je gradonačelnik Vasić.

 

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker