Lokalna samouprava

Ambasador SAD-a zahvalio se Vasiću i najavio posetu Pirotu

Novi ambasador SAD-a u Srbiji njegova ekselencija Kajl Skat zahvalio se pismom lično gradonačelniku Pirota mr Vladanu Vasiću i izrazio želju da u skorije vreme poseti Pirot. Pismo zahvalnosti Vasiću usledilo je nakon posete članova Upravnog odbora NALED-a, čiji je i Vasić član. Vasić je tom prilikom ambasadoru Skatu između ostalog poklonio i pirotski ćilim.Ambasador Skat se posebno zahvalio na poklonima koje je dobio od Vasića i najavio da će se uskoro verovatno ponovo sresti, ovoga puta u Pirotu.

-Verujem da ćemo se uskoro sresti u vašem lepom gradu i da ću imati prilike da probam vino koje lično proizvodite te da čujem kako o uspesima tako i o izazovima koji se nalaze pred Vama i pred građanima Pirota-stoji u pismu ambasadora Skata gradonačelniku Vasiću.

Vasić ambasada

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je Pirotskim vestima da je iznenađem ovim pismom, koje nije baš uobičajena praksa u diplomatiji.

-Mi smo do sada imali odličnu saradnju sa ambasadom SAD-a. Zahvaljujući pomoći ambasade SAD-a u Srbiji, Pirot će dobiti objekat namenjen osobama sa posebnim potrebama, kakav dugo nedostaje našem gradu, a sređena je i škola u Poljskoj Ržani, tako da verujem da ćemo odličnu saradnju nastaviti i u budućnosti-kaže Vasić.

 

 

pismo skat

 

Pogledajte više informacija o novom ambasadoru SAD u Srbiji, Kajlu Skatu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker