Lokalna samouprava

Ambasador Kanade razgovarao sa Vasićem o mogućoj saradnji

Danas je u zgradi Gradske uprave Pirot priređen prijem za ambasadora Kanade Filipa Piningtona. Gradonačelnik mr Vladan Vasić istakao je da je reč o veoma značajnoj poseti s obzirom da po prvi put ambasador Kanade dolazi u Pirotu u poslednjih petnaestak godina.

kanada amb

 

-Milsim da smo imali vrlo interesantan razgovor sa ambasadorom Kanade. Zahvaljujem mu se na poseti naročito zbog toga što ne pamtim da je kanadski ambasador posetio Pirot u poslednjih 15 godina. Trudili smo se da maksimalno predstavimo region i sve potencijale, od privrednih, turističkih do onoga sa čim Pirot raspolaže. Siguram sam da ćemo naći zajedničke tačke za buduću saradnju-kazao je gradonačelnik Vasić.

prijem

Njegova ekselencija Filip Pinington kazao je da kanadski investitori koji su prisutni na srpskom tržištu su veoma zadovoljni Srbijom.

-Ono što mi savetujemo kanadske investitore je da dođu u Srbiju, investiraju ovde, ali im skrećemo pažnju da Srbija nije samo Beograd, već da ima puno interesantnih krajeva vaše zemlje koji mogu da budu interesantni za investitore. Ono što investitore najviše interesuje jeste rudarska industrija, veliki broj naših kompanija radi istraživanja a nadamo se da će naredne godine biti realizovana i jedna velika investicija jedne naše kompanije u istočnoj Srbiji-kazao je ambasador Pinington.

Nakon prijema kod gradonačelnika Pirota, ambasador Pinington je prisustvovao prezentaciji potencijala koje investitorima nudi Slobodna zona Pirot, a posetio je u društvu pomoćnice gradonačelnika Milice Golubović i radionicu za proizvodnju pirotskog ćilima “Damsko srce”. U planu su i posete kompanijama “Tigar AD” i “Tigar tajers”.

prezentacija

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker