Obrazovanje

Ambasador Finske posetio Mlekarsku školu

U subotu 22.2.2020. Mlekarsku školu sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ iz Pirota posetio je ambasador Finske, Kimo Lahdevirta.

On je ovu reprezentativnu školu posetio sa svojom suprugom Piom Kaikonen.
​Goste je primio direktor Mlekarske škole Nenad Đorđević sa nastavnicima praktične nastave u školi, Marijom Krstić Ćirić, Miodragom Đorđevićem i Tanjom Ranđelović Tančić. U polučasovnoj poseti ambasador je obišao školske prostorije, učionice, laboratorije, radionice, a takođe se upoznao i sa uslovima i načinom života u domu pri Mlekarskoj školi.

Naročito se zadržao u mlekarskoj radionici gde je imao priliku da vidi demonstraciju izrade pirotskog kačkavalja, lokalnog i nacionalnog brenda.
Izražavajući zadovoljstvo prikazanim, ambasador je ponudio posredovanje u saradnji sa školama sličnog tipa iz Finske, kako bi u budućnosti obezbedili međunarodnu saradnju kroz razmenu učenika i nastavnika srodnih škola.


Direktor Mlekarske škole je istakao da mu prijaju pohvale od ambasadora zemlje koja je nadaleko čuvena po jedinstvenom školskom sistemu, po mnogima najboljim na svetu. Takođe je izrazio nadu da će naši nastavnici i učenici imati priliku da se u budućnosti upoznaju sa načinom rada i funkcionisanjem škola u Finskoj.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker