Lokalna samouprava

Ambasador Finske: Pirot najveći izvoznik u Finsku

Ambasador Finske u Srbiji  Perrti Ikonen, g-dja Paivi Alatalo zamenica ambasadora i ekonomski savetnik Ambasade Igor Madžarević, kao i  predstavnici šest finskih kompanija koje posluju u Srbiji: Peikko, Gasop, EuroCons, Infostud, FIN IMPORT d.o.o. i LINDSTROM posetiti su danas Pirot gde su sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem održali sastanak kako bi se unapredila ekonomska saradnja pirotske privrede sa privrednicima iz Finske.

dsc_2135_resize

Ambasador Ikonen kazao je nakon prijema kod gradonačelnika Vasića da je veoma srećan zbog svog boravka u Pirotu, jer je Pirot, po njegovim rečima, najveći izvoznik iz Srbije u Finsku.

-Ovde sam sa predstavnicima šest finskih kompanija i svi oni su jako zainteresovani za saradnju sa vašim privrednicima i kompanijama i da rade još više sa pirotskim regionom. Kako se Srbija sve više približava Evropskoj uniji, poslovni ambijent je sve bolji tako da sve više nordijskih kompanija dolazi ovde. Pirot je grad sa povoljnim poslovnim okruženjem i zbog toga smo srećni što smo ovde i što sarađujemo-kazoa je ambasador Ikonen. dsc_2129_resize

Gradonačelnik Vasić je istakao zadovoljstvo i zahvalnost ambasadoru Ikonenu na poseti.

-Vrlo je zanimljiv razgovor bio sa predstavnicima finskih kompanija koje imaju dosta kontakata sa Tigar tajersom, neke su učestvovale u izgradnji, neki nude svoju robu, tako da ćemo pokušati da spojimo ljude, dosta kontakata je napravljeno tako da je ovo jedna od boljih poseta ambasadora jer osim razgovora o diplomatiji bilo je i dosta konkretnih razgovora-kazao je Vasić.

dsc_2130_resize

Delegacija privrednika iz Finske obišla je Slobodnu zonu Pirot, a ambasador, zamenica i ekonomski savetnik posetili su radionicu za izradu cilima “Damsko srce” i Mlekarsku skolu – radionicu za izradu kačkavalja. Zajedno sa svojim domaćinom, gradonačelnikom Vasićem posetili su i  kompanije Tigar Tyres i Tigar A.D., gde su imatl sastanke sa upravama ovih kompanija.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker