Lokalna samouprava

Ambasador Bugarske u poseti Pirotu i Pirotskom upravnom okrugu

Ambasador Republike Bugarske u Srbiji Radko Vlajkov i novopostavljeni konzul Republike Bugarske u Konzulatu u Nišu Dimitar Canev obišli su danas Pirot, Slobodnu zonu Pirot a razgovarali su i sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem i načelnicom Pirotskog okruga Draganom Tončić.

ambasador radko vlajkov u poseti pirotu

Načelnica Tončić istakla je da je saradnja između Pirotskog upravnog okruga i ambasade Bugarske odlična dugo godina unazad.

-Dotakle smo se i turizma, koji je veoma bitan za pogranični region, bilo je reči o investicijama s obzirom na postojanje Slobodne zone  koja je izuzetno interesantna za investitore-kazala je načelnica Tončić.

Ambasador Vlajkov kazao je da je saradnja ambasade Bugarske sa svim opštinama Pirotskog okruga odlična.

-Jedan od razloga je i da zvanično predstavimo novog generalnog konzula u Nišu gospodina Caneva. Vrlo sam zadovoljan razgovorom sa gradonačelnikom Pirota Vladanom Vasićem, sa kojim smo zajedno obišli i Slobodnu zonu Pirot gde smo razgovarali o novim mogućnostima o privlačenju investicija i o korišćenju pogodnosti Slobodne zone. I Dimitrovgrad i Pirot i Bela Palanka, Niš, to su mesta koja su atraktivna za bugarske turiste. Nažalost, aktuelna situacija sa koronom otežava turističke posete, ali mi razgovaramo o tome kako će se sve odvijati nakon što prođe pandemija. U planu nam je da za desetak dana posetimo i Babušnicu. Vrlo sam zadovoljan razgovorom sa načelnicom Tončić-kazao je ambasador Vlajkov.

Vlajkov: U Pirotu uskoro počinje sa radom Udruženje Bugara u Pirotu “Jerma”

Ambasador Vlajkov istakao je da je zadovoljan i činjenicom da će uskoro u Pirotu početi sa radom Udruženje Bugara “Jerma”.

-Dobio sam uveravanja da će i Grad Pirot i Pirotski okrug podržati ovu organizaciju u svom radu. To je udruženje koje za cilj ima očuvanje identiteta, ali i stvaranje uslova za još bolju saradnju u svim oblastima-napomenuo je Vlajkov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker