Lokalna samoupravaSajam peglane

Aleksandar Džunić pobednik ovogodišnjeg Sajma pirotske peglane kobasice

Pobednik ovogodišnjeg Sajma pirotske peglane kobasice je Aleksandar Džunić, koji sa svojom ekipom od samog početka učestvuje na ovoj manifestaciji, uvek je po kvalitetu bio u vrhu, ali ove godine je uspeo da osvoji najsjajnije odlične na prestižnoj gastronomskoj manifestaciji. 

Nagradu za najiskusnijeg proizvođača pirotske peglane kobasice dobio je Vlajko Kostić iz ekipe Pahuljica. Najmlađi učesnik ovogodišnjeg Sajma je Žarko Petrović iz ekipe “Našti malijat”, koje je pre dve godine napravio i najbolju pirotsku peglanu kobasicu.

Džunić sa svojom ekipom i osvojenim peharom

Nagradu za najuređeniji štand osvojila je ekipa Marka Markovića “Kod komšije”.

Vitomir Jovanović osvojio drugu nagradu

Žiri je posebno težak posao imao kada je reč o proglašenju najboljih proizvođača pirotske peglane kobasice. Dragan Đorđević, član žirija kazao je da su takmičari bili veoma ujednačeni, a ove godine, po njegovim rečima, najiskusniji takmičari i najbolji takmičari od ranijih godina su malo podbacili u kvalitetu.

Šesto mesto osvojio je Ninoslav Stojadinović, peto mesto Marjan Rančić, četvrto Miroslav Đukić, trećeplasirani je proizvođač Ivan Gogov sa 1075 poena, drugo mesto osvojio je Vitomir Jovanović sa 1.103 poena,  a po oceni žirija, najkvalitetniju pirotsku peglanu kobasicu napravio je Aleksandar Džunić sa 1.120 poena.

-Nisam očekivao baš prvo mesto, uvek sam bio u vrhu i nadamo sam se nagradi, ali prvom mestu se nisam nadao. Pretpostavljam da je tajming oko sušenja peglane kobasice bio presudan da se u velikom broju izuzetnih kobasica moj proizvod proglasi najboljim. Sam žiri je istakao u više navrata da je kvalitet svih peglanih kobasica odličan i sitnice su odlučivale koji će proizvođači dobiti nagrade-kazao je Džunić.

Nagrade najboljim proizvođačim je uručio gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.

Manifestaciju su vodili novinari TV Pirot Dunja Vidanović i Denis Ranđelović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker