Kultura

Ala je lep ovaj svet

U okviru Pirotskog kulturnog leta, Udruženje likovnih i primenjenih umetnika “Nova Art Scena”, organizuje likovni atelje na otvorenom, radionicu pod nazivom “Ala je lep ovaj svet”, koja se bavi oslikavanjem kamenja. 

farbanje kamenja_1

U radu ovog jedinstvenog ateljea učestvovalo je preko 30 mališana svakoga dana, ali i starijih naših sugrađana koji su poželeli da svoju kreativnost izraze na ovaj, pomalo nesvakidašnji način.

farbanje kamenja_4

Glavna tema su životinje. Radionicu vode akademski slikari: Dragana Branković, Jovana Kolić, Igor Krstić i predsednik “Nove Art Scene” Dragana Dragutinović.

farbanje kamenja_3

Trodnevni likovni održan je  kod Momčilovog grada, a završen je juče. Po rečima akademske slikarke Dragane Branković, ideja je da se ručno oslikano kamenje koje predstavlja prava mala umetnička dela, pokloni Dečjem dispanzeru i Dečjem odeljenju Opšte bolnice u Pirotu, kako bi se ovaj prostor oplemenio.

farbanje kamenja_5

-Slikanje na kamenu koji je trodimenzionalan je pravi izazov, treba pronaći pravi oblik kamena koji bi odgovarao zamišljenoj životinji. Odziv je takav da je ponestalo kamenja već prvog dana, što naravno nije bio problem jer je bilo lako naći novo a i učesnici su sami donosili. Poziv je bio upućen svim uzrastima od 6 do 60 godina. Otkrili smo da je ovakvo stvaralaštvo jako zanimljiv vid druženja i zabave. Komentari su da bi mogli ovako svaki dan-kazala je Brankovićeva za Pirotske vesti.

farbanje kamenja_2

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker