Obrazovanje

Aktivnostima na otvorenom PU “Čika Jova Zmaj” Pirot obeležila Međunarodni dan deteta

Povodom 1. juna, Međunarodnog dana deteta, u PU “Čika Jova Zmaj” u Pirotu organizovane su brojne aktivnosti. Ovog puta odlučeno je da deca budu na otvorenom prostoru kako bi se omogućilo druženje dece iz svih vrtića u gradu. Koordinatorka Tima za zaštitu dece od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja, Vladanka Ilić, kaže da se na više lokacija u gradu odvijaju planirane aktivnosti – kod Hale “Kej”, teniskih terena, Momčilovog grada, parka kod Železničke stanice i Sarlaha. Ove godine Međunarodni dan deteta obeležava se spod sloganom “Ne postoji ništa veće od dečije sreće”.

U sve aktivnosti povodom Dana deteta uključeni su i brojni saradnici, počev od roditelja, profesora, različitih kulturniih i sportskih udruženja koji upotpunjuju planirane aktivnosti. Snežana Rosić, vaspitačica u vrtiću “Crvenkapa”, kaže da je pomoć saradnika veoma značajna.

“Imamo saradnicu, nastavnicu biologije, Mariju Dimitrijević koja nam danas pomaže u nekim istraživačkim aktivnostima kojima se mi inače bavimo u okviru eko aktivnosti. Deca će se još zabavljati kroz sportsko rekreativno druženje. Ono što je najbitnije, želimo da deca provedu što više vremena u prirodi i činimo sve za njihovo dobro zdravlje. Želimo da se deca bave ekološkim aktivnostima, pored ostalog, kako bismo uputili poruku i ostaloj deci i našim sugrađanima koliko je važan odnos prema životnoj sredini. Od najranijeg doba pokušavamo da budimo i podižemo svest o tome” – kaže Snežana Rosić.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker