Gradska hronika

Aktivno učešće stručnjaka CZSR Pirot na konferenciji “Festival prava i socijalne zaštite”

Pod pokroviteljstvom Komore socijalne zaštite Srbije, a u organizaciji Udruženja pravnika socijalne zaštite Argument, u Leskovcu je održana nacionalna konferencija “Festival prava i socijalne zaštite”. Skup su otvorili eminentni stručnjaci resornih ministarstava, gradonačelnik Leskovca i direktor Komore socijalne zaštite Slovenije. U radu konferencije učestvovali su i stručnjaci Centra za socijalni rad Pirot.  Ovom značajnom skupu prisustvovali su  predstavnici Zaštitnika građana, Komore socijalne zaštite, fondacija i stručnjaci iz oblasti  socijalne zaštite.

Prema rečima, Marije Vasić, direktorke Centra za socijalni rad Pirot, koja je učestvovala u debati – Ostvarenost ljudskih prava korisnika prava i usluga socijalne i porodično pravne zaštite,  tema debate je veoma značajna i aktuelna  za današnji trenutak življenja. “Živimo i radimo u vremenu kada savremene tehnologije mogu biti značajne za ostvarivanje prava, dobijanje značajnih informacija, stvaranje adekvatnijih životnih uslova. Takodje smo svedoci sve češće zloupotrbe pre svega društvenih mreža za izražavanje sopstvenog nezadovoljstva, za vredjanje, omalovažavanje, širenje govora mržnje, otvarajući put novim devijantnim pojavama”, kaže Vasićeva.

Informatička pismenost i nove tehnološke mogućnosti su od izuzetnog značaja za unapređenja rada službi, doprinose bržoj razmeni informacija i proaktivnom pristupu, s ciljem zaštite najboljeg interesa korisnika. Skup je bio prilika da se razmene značajna iskustva iz zemlje i regiona, kao i podstrek za dalju afirmaciju ljudskih prava u sistemu socijalne zaštite – istakla je direktorka Centra za socijalni rad Pirot, Marija Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker