Gradska hronika

Akcija pirotske i beogradske policije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom i Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala

Hapšenje zbog osnova sumnje da su počinjena krivična dela prevare i falsifikovanje i zloupotrebe platnih kartica

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i PU Pirot, u saradnji sa pripadnicima PU za grad Beograd i Višim javnim tužilaštvom, Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, uhapsili su G. D. (1987), M. M. (1991) i K. V. (1996), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela prevara i falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica.

Zbog istih krivičnih dela biće podneta i krivična prijava u redovnom postupku protiv tridesetdvogodišnjeg muškarca.

Oni se sumnjiče da su u periodu od 1. januara do 31. marta 2021. godine, preko društvenih mreža doveli u zabludu tri osobe da će zaraditi novac putem onlajn klađenja ako uplate novac na njihove naloge otvorene u jednoj kladionici. Osumnjičeni su, kako se sumnja, iskoristili podatke sa platnih kartica oštećenih, tako što su novac prebacivali na svoje otvorene naloge u kladionici, oštetivši ih za 1.480.190 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Izvor: MUP Srbije

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker