Lokalna samouprava

Akcija MZ Novi Zavoj izmamila osmehe na lica mališana – Besplatni paketići za najmlađe

Uoči novogodišnjih praznika, mališani uzrasta do sedam godina, mesne zajednice Novi Zavoj, već sedmu godinu za redom, dobijaju besplatne paketiće. Danac je podeljeno više od devedeset paketića. Bila je ovo i odlična prilika da se meštani ovog prigradskog naselja druže i požele jedni drugima sve najbolje u predstojećog godini. Dečja nasmejana lica bila su osnovni motiv predsedniku mesne zajednice Zoranu Pejčiću, kada je među prvim mesnim zajednicama pokrenuo ovu akciju. Akcija podele besplatnih paketića ima jasnu poruku da nam deca moraju biti najvažnija. Gradonačelniku Vladanu Vasiću drago je što je zatekao dobru atmosferu.

-Zoran Pejčić je najzaslužniji za pokretanje ali i sada već tradicionalno okupljanje i podelu besplatnih paketića, a lokalna samouprava će i u buduće podražavati sve projekte mesne zajednice Novi Zavoj. Raduje me da ima ovoliko dece i mladih ljudi u ovom naselju, rekao je gradonačelnik Vasić i dodao da je Novi Zavoj, dobar primer ostalim mesnim zajednicama.

 

Tokom ove godine u naselju Novi Zavoj rodilo se trinaestoro dece što je petina od ukupnog broja novorođenčadi u Pirotu.
-Svake godine podelimo stotinak paketića i na ovakav način obradujemo najmlađe. Želim da se meštani moje mesne zajednice osećaju da o njima neko brine na pravi način. Brinemo i o najstarijima, uredili smo prostoriju u zgradi Mesne zajednice gde se u večernjim satima okuljaju najstariji meštani, čije savete i sugestije rado prihvatam. Starije uvek slušam a mlađe poštujem, kaže Zoran Pejčić koji je već dugo na čelu ove mesne zajednice.

 

tekst i foto Marijana Vučić Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker