Gradska hronika

Akcija čišćenja korita Gradašničke reke

Srpska napredna stranka u Pirotu danas je organizovala akciju čišćenja korita Gradašničke reke u Pirotu. Gradašnička reka veoma je zagađena i predstavlja pravu deponiju, zbog čega su u pirotskom SNS rešili da već drugi put organizuju akciju čišćenja korita ove reke. Akciji se odazvao veliki broj članova, simpatizera ali i građana koji žele na ovaj način da apeluju da se poveća svest o značaju zaštitu životne sredine.

Marjan Minčić, koordinator Saveza za prirodne resurse, zaštitu životne sredine i održivi razvoj u pirotskom SNS-u kazao je da Grad i JP Komunalac predano rade na tome da živimo u lepšoj sredini, ali da je neophodno i da se poveća svest građana o značaju očuvanja životne sredine. Ovakva akcija upravo je odličan način da se ukaže na značaj očuvanja prirode, naglasio je Minčić.ž

-Mi smo napravili mapu divljih deponija u našem gradu i okolini. Nju ćemo uskoro prezentovati, a želja nam je da kroz sve navedene aktivnosti podignemo eko-svest građana na viši nivo-kazao je Minčić.

Jovana Icić, odbornik u Skupštini Grada, član Saveza za prirodne resurse ove stranke kaže da je ova akcija usmerena pre svega ka mladim ljudima, ali i svim građanima.

-Nivo ekološke svesti nije na zadovoljavajućem nivou tako da moramo svi aktivno da učestvujemo u očuvanju životne sredine. U planu su i edukacije, prezentacije, predavanja kako bi ove akcije koje sprovodimo postigle pun efekat-kazala je Icićeva i dodala da će se čistiti još osam drugih lokacija, među kojima su i izvorišta reka, koja takođe nisu pošteđena.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker