Lokalna samouprava

Akcija BESPLATNOG odnošenja kabastog smeća iz domaćinstava “Očisti svoj dom – izbaci sve što ti smeta”

Regionalna deponija Pirot od ponedeljka 26. aprila počinje akciju besplatnog odnošenja kabastog smeća iz pirotskih domaćinstava pod nazivom “Očisti svoj dom – izbaci sve što ti smeta”. U okviru ove akcije biće omogućeno, po rasporedu koji objavljujemo u video prilogu, iznošenje smeća iz domaćinstava. Odnošenje kabastog smeća biće organizovano po zonama, a u poneljak će akcija početi u Kozaračkoj ulici-kažu za Pirotske vesti u Regionalnoj deponiji Pirot.

Branka Tošić, projekt menadžer kaže da je ova akcija deo kampanje “Reciklirajmo za Pirot”.

-Akcija počinje 26. aprila i do 29. aprila biće sprovedena u Kozaračkoj i bočnim ulicama. Građani koji žive u individualnim domaćinstvima moći će da otpad odlože ispred svojih dvorišta a naši sugrađani koji žive u stambenim zgradama otpad mogu odložiti pored kontejnera. Otpad koji će biti obuhvaćen ovom akcijom jeste papir, karton, metalni ambalažni otpad, plastika, otpadne gume, odeća, tekstil, stari nameštaj, stare uređaje, staru stolariju. Svi naši građani koji se uključe u ovu akciju dobiće ceger na poklon – znak ekološki odgovornog građanina. U toku ove nedelje delićemo flajere kako bi građane upoznali sa akcijom-kaže Tošićeva, projekt menadžer u Regionalnoj deponiji Pirot.

Po rečima rukovodioca Reciklažnog centra koji posluje u okviru Regionalne deponije Pirot Slobodana Jovanovića, u realizaciji akcije učestvovaće i predstavnici Romskog reciklažnog centra Amala 1, uz pomoć Komunalca. 

-Grad je podeljen na zone, a prva zona će biti Kozaračka ulica  od benzinske pumpe pa sve do groblja. Ta deonica biće rađena četiri dana, a narednih dana delićemo flajere kako bi građani bili blagovremeno upoznati sa celom akcijom-kaže Jovanović.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker