Oglasi

Akademija Oxford: Kursevi za automehaničare i autoelektričare, varioce, viljuškariste sve traženiji

Zbog odličnih izgleda za pronalazak posla u zemlji, ali i inostranstvu, u Akademiji Oxford, koja ima svoju ispostavu i u Pirotu, kažu da je sve veće interesovanje za obukama iz oblasti auto i elektro struke, ali i za varioce i viljuškariste, koji su takođe veoma tražena zanimanja u inostranstvu, ali i u zemlji. Zbog deficita  ovih profila, i domaći poslodavci nastoje da povećanjem plata obezbede kvalifikovanu radnu snagu, zbog čega je pravi trenutak da izaberete neki od brojnih profila. Među poslodavcima veoma interesantnim zanimanjima, Akademija Oxford nudi i obuke za kraniste, rukovaoce građevinskim mašinama i mnoga druga srodna zanimanja. Sve informacije možete dobiti u Akademiji Oxford u Pirotu – Knjaza Miloša 40,  kao i na broj telefon a +381(0)60/018-30-44 ili na email adresu [email protected].

Kada je reč o auto i elektro struci, u ponudi su kursevi za autodijagnostičara, autoelektričara, pomoćnika autoelektričara, automehaničara, autolimara, autotapetara, kao i za instalatera video nadzora, montera klimatizacije, servisere računara, mobilnih telefona, elektroinstalatere i mnoga druga srodna zanimanja za kojima postoji izuzetna potražnja u zemlji i inostranstvu.

 

Auto i elektro struka

Sa valjanim razlogom se sve više ljudi odlučuje za stručno osposobljavanje se izabrano zanimanje u okviru auto ili elektro struke. Većina tih obrazovnih profila je izuzetno interesantna, zato što se relativno lako posle sticanja diplome može pronaći adekvatan posao. Tim pre što je dobro poznato da postoji mogućnost i otvaranja samostalnih specijalizovanih radionica, tako da lice koje stekne sertifikat za zanimanje automehaničar ili za obrazovni profil autoelektričar, na primer, svakako ima mogućnost da vrlo brzo samostalno počne da zarađuje.

 

A u ponudi Obrazovnog centra Akademije Oxford se nalazi i obuka i kurs za pomoćnika autoelektričara, ali i mogućnost sticanja sertifikata za zanimanje autoelektričar. Svaki zainteresovani pojedinac takođe može da se odluči za opciju pohađanja dokvalifikacije ili prekvalifikacije, odnosno jednostavno za sticanje zvanja autotapetar, s tim što je u ponudi i seminar za auto limara. U pitanju su zanimanja koja na tržištu rada važe za posebno tražena, sa izuzetno jakom perspektivom zaposlenja.

Treba dodati i podatak da su obrazovni profili elektro struke u istom rangu kao i obrazovni profili auto struke, a što se tiče perspektive zapošnjavanja. Bez obzira da li kandidat želi da se sertifikuje za zanimanje serviser mobilnih telefona, instalater video nadzora ili monter klimatizacije, može biti potpuno siguran da će posao vrlo lako i brzo pronaći.

 

Ističemo i to da je u ponudi obuka i kurs za elektro mehaničara pogona i za elektroinstalatera, a svako ko ima želju može da stekne i sertifikat za zanimanje serviser računara. Sem toga, ponudom ove specijalizovane obrazovne institucije je obuhvaćen i stručni seminar za rukovaoca mernih i regulacionih uređaja, te zainteresovani pojedinci imaju mogućnost za sticanje zvanja elektrotehničar za TT uređaje ili monter TT mreža.

Elektrotehničar bele tehnike, odnosno rukovaoc termoenergetskim postrojenjima su tek neka od zanimanja, za koja edukaciju organizuje konkretna obrazovna institucija, a uz maksimalno poštovanje pravila, koja navodi nadležno Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Pojedinci koji su zainteresovani da steknu zvanje za zanimanje elektromonter mreže i postrojenja to mogu učiniti u okviru bilo koje poslovnice navedene specijalizovane obrazovne institucije.

Izuzetno perspektivno je i zanimanje lemilac, a edukacija podrazumeva obavezno pohađanje 300 radnih sati, te obuhvata i teorijski i praktično deo.

Još treba naglasiti i to da su u ponudi obuke i kursevi za zanimanja elektromehaničar TV aparata, zatim elektromehaničar radio aparata, a ko ima želju, može pohađati specijalizovani seminar za elektromehaničara za radio, TV i video uređaje, što svakako otvara mnogo više mogućnosti za zaposlenje.

Sve navedeno se nalazi u ponudi Obrazovnog centra Akademije Oxford, što je institucija, koja posluje po navodima nadležnog ministarstva. U tom smislu ona poseduje i sve neophodne dozvole za sprovođenje različitih vidova edukacija, tako da zainteresovani mogu pohađati program dokvalifikacije, prekvalifikacije ili stručno osposobljavanje za zanimanja auto i elektro struke, a u ponudi je i vanredno i redovno školovanje.

Očekuje se od svakog zainteresovanog kandidata da uz maksimalno poštovanje pravila navedene obrazovne institucije izvrši prijavljivanje, što može učiniti bilo kog radnog dana u toku godine ili ličnim dolaskom u jednu od poslovnica ili putem telefona. Kome god bude više tako odgovaralo, ima pravo i da na zvaničnu mejl adresu najbliže poslovnice ove obrazovne institucije pošalje zahtevane podatke i na taj način izvrši prijavu. Uopšteno govoreći, prijavljivanje se vrši dostavljanjem osnovnih informacija o svakom kandidatu, a one podrazumevaju njegovo ime i prezime, datum rođenja i broj telefona, kako bi zaposleni u konkretnoj poslovnici mogli nesmetano kasnije sa njim da komuniciraju.

Bitno je da u momentu zvaničnog upisivanja svaki polaznik bude u okviru konkretne poslovnice lično prisutan, budući da je tako zvaničnim pravilima institucije organizatora predviđeno. Prethodno će dobiti sve neophodne informacije o dokumentima, koja će biti u obavezi da tada dostavi, a kako bi u skladu sa procedurom bio izvršen zvanični upis.

 

U većini slučajeva, kursevi i obuke za zanimanja auto i elektro struke obuhvataju kako teorijski deo, tako isto i praktični. Teoretski deo edukacije može biti organizovan u skladu sa pravilima grupne, potom individualne ili poluindividualne nastave, te se očekuje da svaki prijavljeni kandidat odabere kako mu odgovara predavanjima da pristupi.

Kada je u pitanju praktični deo nastave, na vreme će svaki polaznik biti informisan o detaljima, a primarno o tome na kojoj lokaciji će biti praksa organizovana u tom slučaju. Ono što moraju znati svi zainteresovani jeste da pomenuta obrazovna institucija u svakom gradu, u okviru koga ima poslovnicu, ostvaruje saradnju sa brojnim pravnim subjektima. Samim tim se i praktični deo edukacija za zanimanja u ovim oblastima organizuje u saradnji sa nekom od tih institucija, tako da će svaki polaznik nedugo nakon prijavljivanja i biti o ovim, ali i o mnogim drugim detaljima informisan.

Kada bude završio sa pohađanjm i teoretskog i praktičnog dela, svaki polaznik će dobiti sertifikat, odnosno diplomu, a u zavisnosti od toga za koji program nastave se bude odlučio. Posle toga ima pravo da kontaktira nadležne u okviru Nacionalne službe za zapošljavanje, a ukoliko je radni dosije u toj instituciji otvorio. Uz maksimalno poštovanje nedavno izmenjenog zakona, potrebno je da nadležni u okviru te institucije izvrše zvaničan upis te diplome, odnosno sertifikata u radni dosije konkretnog kandidata. Isto tako se podrazumeva da svako od njih treba informaciju o tome da je postao vlasnik sertifikata za zanimanje auto i elektro struke da navede u svojoj radnoj biografiji, a kako bi na taj način povećao mogućnost da u okviru odabrane struke pronađe posao.

foto i video Akademija Oxford

Marketing

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker