Gradska hronika

AHA Mura:Poziv zainteresovanima za izdavanje kapaciteta

U cilju što bržeg pokretanja proizvodnje i rešavanja statusa zapošljenih u pirotskoj fabrici tekstila danas je u Ministarstvu privrede postignut dogovor da se od ponedeljka, 27.04.2015 svim zainteresovanim potencijalnim investitorima ili zakupcima dostavi Poziv za izdavanje kapaciteta, navodi se u saopštenju menadžmenta AHA Mura Prvi Maj Pirot.

Na poziv Ministarstva privrede RS danas je održan sastanak na kome su prisustvovali državni sekretar Dragan Stevanović, g-đa. Aleksandra Cvijević – rukovodilac projekta, konsultant Milan Marinković, menedžment fabrike i svi reprezentativni sindikati.

G-đa Cvijović nas je informisala o statusu potencialnog investitora “Linq tekstil”. Do danas još uvek nisu primili zvanične ponude zbog kompleksne situacije u kojoj se kompanija nalazi ali njihova zainteresovanost za privatizaciju još uvek postoji.

U cilju što bržeg pokretanja proizvodnje i rešavanja statusa zapošljenih postignut je dogovor da se od ponedeljka, 27.04.2015 svim zainteresovanim potencialnim investitorima ili zakupcima dostavi Poziv za izdavanje kapaciteta.

Ovaj poziv će biti upućen i dosadašnjim poslovnim partnerima sa kojima je kompanija sarađivala u proteklom periodu.

Pošto postoje indicije da na ročištu, zakazanom za 24.04.2015 pred Privrednim sudom u Nišu predlog za usvajanje UPPRa neće biti izglasan, kao da I ne postoje zakonske mogućnosti za dalje odlaganje ročišta inicirati će se predstečajni postupak kako bi se status radnika rešio u okviru ove zakonske forme. Nadamo se, da će partneri koji su izkazali zainteresovanost za zakup proizvodnih kapaciteta vrlo brzo uposliti određene kapacitete i pokrenuti proizvodnju.”

Saopštenje Aha Mura Prvi Maj Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker