Gradska hronika

Aha Mura: Poštujemo preporuku Ministarstva privrede!

Povodom zakazivanja „štrajka upozorenja“ za 23.04.2015. godine od strane Samostalnog sindikata „AHA Prvi maj“ menadžment fabrike se oglasio saopštenjem koje prenosimo u celosti, a koje potpisuje Maša Flegar.

Rukovodstvo „AHA Mura Prvi maj“ poštuje stav i preporuku Ministarstva privrede da se sačeka sa odgovorom potencijalnog investitora iz Turske do kraja ove nedelje, za kada je zakazano i ročište pred Privrednim sudom u Nišu. Znamo takođe, i da od odgovora turskog investitora zavisi i način i oblik reorganizacije naše kompanije. Doboko verujemo i iskreno se nadamo da će odluka investitora biti pozitivna kako je i sam vlasnik turske kompanije izjavio nedavno, ali smo spremni i za njihov negativan stav, i tom smislu ćemo, ako do toga dođe, u saradnji sa Ministarstvom i konsultantom, već u ponedeljak predložiti konkretne mere sa dva osnovna cilja :

  • Hitno rešavanje statusa zaposlenih
  • Upošljavanje proizvodnih kapaciteta u određenom obimu u najbržem roku

Međutim, ne možemo a da ne pomenemo zakazivanje „štrajka upozorenja“ za 23.04.2015. godine od strane Samostalnog sindikata „AHA Prvi maj“ i njihovog samozvanog poverenika Zorana Živkovića, samo dan pre konačne odluke investitora i održavanja ročišta. Posebno je nejasan prvi zahtev štrajkačkog odbora – izmena i dopuna predloga UPPR-a. Ovo je samo još jedan u nizu dokaza da Zoran Živković i grupa njegovih istomišljenika nema nikakav konkretan predlog, meru ili ideju za rešavanje statusa kompanije i zaposlenih i da ovom ogromnom problemu i muci radnika pristupaju prilično površno i nezainteresovano. Jer da je drugačije sigurno bi znali da se sve primedbe i sugestije na UPPR dostavljaju Sudu, kako ih je menadžment već nekoliko puta pozivao i za šta su do sada imali dosta vremena, a posebno bi znali da se to ne radi dan uoči održavanja ročišta.

U svakom slučaju verujemo da ovakvo ponašanje pojedinaca uprkos molbama i apelima iz Ministarstva neće odvratiti investitor(e), a sigurni smo da se ovako ni na koji način ne pomaže radnicima i svim nastojanjima da se kompanija i radna mesta sačuvaju.

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker