Obrazovanje

Adaptacija prostora za vrtić u Akademiji završena – Čeka se odluka Ministarstva prosvete

Radovi na adaptaciji prostora za dve grupe dece predškolskog uzrasta u Akademiji tehničko vaspitačkih strukovnih studija Niš – odsek Pirot, su završeni i prostor je  spreman za prihvat dece prema propisanim standardima. Predstoji nabavka nameštaja i didaktičkog materijala po dobijanju potrebne dokumentacije odnosno dozvole Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Spremne su dve sobe za boravak dece, soba za izolaciju, soba za vaspitače, toaleti koji su prilagođeni deci, čajna kuhinja a čitav prostor je fizički odvojen od prostora za ostale aktivnosti koje se odvijaju u školi.

“Imajući u vidu da Zakon o visokom obrazovanju prepoznaje u okviru delatnosti visokog obrazovanja i druge poslove kojima se komercijalizuju rezultati naučnog, umetničkog i istraživačkog rada pod uslovom da se tim poslovima ne ugrožava kvalitet nastave odnosno stručnog rada, mi smo prva visokoškolska ustanova koja je pokrenula inicijativu otvaranja vežbaona za studente u svom sastavu”, – kaže Emilija Popović, rukovodilac Odseka Pirot Akademije tehničko – vaspitačkih strukovnih studija Niš. Prema njenim rečima otvaranjem vrtića iskoristila bi se zakonska mogućnost da se stvari se prostor gde bi studenti praktično ovladali veštinama  a ujedno bi obuhvat predškolske dece u Pirotu bio povećan.

Popovićeva kaže da to nije jednostavan proces s obzirom da se i nadležni organi prvi put susreću sa ovakvim zahtevom te da je procedura kompleksna ali da je u postupku realizacje. “Predali smo plan i program Ministarstvu  prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u skladu sa programom “Godine uzleta”i očekujemo u najskorije vreme rešenje po zahtevu”, kaže direktorka Popović.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de