Obrazovanje

Ekonomska škola Pirot domaćin Međunarodnog sajma virtuelnih preduzeća

U Ekonomskoj školi Pirot, ovih dana, održana je osma sednica Upravnog odbora Zajednice ekonomskih, pravno-birotehničkih, trgovačkih i turističko-ugostiteljskih škola Srbije. Članovi Upravnog odbora su direktori škola iz Subotice, Bečeja, Beograda, Zemuna, Užica, Čačka, Vrnjačke Banje i Niša, a sednici su prisustvovali i nastavnici i stručni saradnici Ekonomske škole Pirot.

Dve najvažnije odluke sa sednice su inicijativa za uvođenje obrazovnih profila u ekonomske škole – Tehničar poslovne informatike i Tehničar zaštite od požara i katastrofa. Druga bitna odluka je predlog domaćinstva Republičkih takmičenja u školskoj 2022/23. godini. Ekonomska škola Pirot će u narednih deset godina biti
domaćin Međunarodnog sajma virtuelnih preduzeća.

Nakon sednice Upravog odbora, gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, priredio je prijem za direktore, članove Upravnog odbora. Gradonačelnik je sa zadovoljstvom podržao predlog da se u Pirotu održava Međunarodni sajam virtuelnih preduzeća.

Organizacijom Državnog takmičenja iz istorije za učenike srednjih škola i sednice Upravnog odbora Zajednice ekonomskih škola, Ekonomska škola Pirot je opravdala poverenje Ministarstva prosvete, Društva istoričara i Zajednice ekonomskih škola i poboljšala svoj rejting na listi srednjih škola u Srbiji, rečeno je u saopštenju, direktora Ekonomske škole Pirot, Marjana Ćirića.

smart

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker