Ostale vesti

Sastanak predstavnika NALED-a sa ministarkom Mihajlović. Tema: Pojednostavljenje i ubrzanje procedure dobijanja priključka na elektromrežu

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predstavnicima NALED-a o efikasnijim procedurama za dobijanje priključka na elektromrežu, saopštilo je MRE. Sastanku je u sastavu delegacije NALED-a prisustvovao i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, koji je potpredsednik Upravnog odbora NALEDA. Vasić je u izjavi za Pirotske vesti kazao da je na ovom veoma značajnom sastanku ukazao, na osnovu iskustva sa terena, tačnije sa aspekta lokalnih samouprava, ukazao na mogućnosti unapređenja procesa dobijanja priključka, ali i na značaj razvoja infrastrukture i druge aspekte koji bi doneli boljitak kada je o ovom problemu reč a što bi se ogledale pre svega u ubrzanju celog procesa dobijanja priključka. 

fotografija – Ministarstvo rudarstva i energetike

”Procedura priključka na električnu energiju, prema analizama Svetske banke, trenutno traje 125 dana, a naš cilj je da ta procedura traje najviše 50 dana. Veoma je važno za privredu, kao i za potencijalne investitore, da se troškovi, broj procedura i njihovo trajanje smanji i radićemo na tome sa operatorom distributivnog sistema”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da je Srbija posvećena unapređenju uslova poslovanja i da je dobijanje priključka na mrežu jedan od elemenata koji utiče na ukupno rangiranje Srbije na Duing biznis listi Svetske banke.

”Ako smo mogli da unapredimo sistem izdavanja građevinskih dozvola da smo danas 9. na svetu po tom kriterijumu, nema razloga da nemamo bolju poziciju i u drugim oblastima. Trenutno smo 94. po dobijanju priključka na elektromrežu, a mi verujemo da možemo biti i 22, ako bi procedure bile efikasnije”, navela je Mihajlovićeva.

Predstavnici NALED-a predstavili su potpredsednici Vlade i njenom timu rezultate ankete sprovedene među privrednicima i nadležnim organima na lokalnom i republičkom nivou u vezi sa procedurom priključenja na elektromrežu i predlozima da se smanje troškovi i vreme trajanja ove procedure.

saopštenje i foto – MRE

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker